Quantcast

Премиерът назначи двама дипломати за служебни зам.-министри

OFFNews Последна промяна на 18 август 2014 в 12:28 1605 2

Снимка Миро Златев/Булфото

Служебният премиер проф. Георги Близнашки назначи двама дипломати за зам.-министри на външните работи.

Те са Валентин Пойрязов и Румен Александров.

Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия (2002-2006 г.) и в Дания (2009-2014 г.), гласи биографичната справка, изпратена от пресслужбата на Министерски съвет.

В момента е посланик за специални поръчения към дирекция „Политики и институции на Европейския съюз”.

Румен Александров е завършил международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски”. В МВнР е от началото на 2000 г. като старши експерт в дирекция „Европейска интеграция”. В кариерата си е заемал различни длъжности във ведомството, като е бил също аташе и трети секретар в посолството на България в Италия, втори секретар, първи секретар и съветник в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел.

В момента е директор на дирекция „Политики и институции на ЕС”.

Третият зам.-министър, назначен по-рано от Близнашки, е Катя Тодорова.

Днес в 14 ч. служебният външен министър Даниел Митов ще представи екипа си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 20:18

Не сме от тука и сме за малко.

18.08 2014 в 12:53

А Кой ще арестува бившето правителство на ГЕРБ…?

Кой ще арестува бившето правителство на ГЕРБ, защото е въоръжавало ислямските терористи от ИДИЛ…!!!

Радикалната група „Ислямска държава” е получавала оръжия от страни от бившия Източен блок, пише американският вестник „World tribune“, позовавайки се на дипломатически източници. Оръжия и оборудване са били изпращани от бивши съветски страни като България, Хърватия, Румъния и Унгария.
- „Повечето оръжейни доставки е получила от бившия Източен блок в резултат на поръчка, направена преди около година”, разказва дипломат.

Потокът на оръжия е бил улесняван от страни от НАТО, и в частност от Турция. Разузнавателните служби на държави от Алианса са подпомагали изпращането на пари и оръжия към и от Европа под маскировката на хуманитарни доставки за Сирия.
(С това се занимаваше министърчето на Б.Б. – Н. Младенов…, който организираше и “соарета” на ислямски терористи в Правец…)
Освен това източник твърди, че „Ислямска държава” е започнала да поръчва оръжия и военно оборудване в първите месеци на 2013 година.
Според същия източник България е предоставяла боеприпаси на групата. Източниците твърдят, че Турция и страни от бивша Югославия са играли основна роля във въоръжаването на джихадистите.

- Групата е получавала и помощ, чрез вербуване в България…!!! (чрез “наборното бюро” – ДПС) Босна и Херцеговина, и Косово за войните си в Ирак и Сирия...

(Блиц)
.