Правителството си постави за цел приемането на 11 нови и 3 ежегодни закона до края на 2023 г.

OFFNews 03 октомври 2023 в 21:42 1029 0

правителство

Снимка Архив

Министерският съвет с амбициозна програма до края на 2023 г.

Правителството си постави амбициозната цел до края на годината да бъдат приети общо 76 законодателни предложения.

В програмата на кабинета се предвижда гласуване на 11 чисто нови закона, на които ще бъде извършена цялостна предварителна оценка за въздействие.

Предстои приемането на трите ежегодни закона - за държавния бюджет, за бюджета на държавното обществено осигуряване и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

53 закона за изменение и допълнение на действащи закони, на четири от които ще бъде извършена цялостна предварителна оценка на въздействието, предвижда още програмата на МС.

Ще бъдат ратифицирани и 9 предложения на международни споразумения.

От МС обясняват още, че Законът за нормативните актове предвижда одобряването на проектозакони и приемането на подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се осъществява въз основа на законодателна и оперативна програма за шестмесечен период.

Законодателната програма е за периода септември - декември 2023 г. и процесът по нейното изготвяне започна веднага след приемането на Програмата за управление на Република България за периода юни 2023 г. - декември 2024 г., уточняват от пресцентъра на правителството.

Законодателната програма на Министерския съвет за втората половина на 2023 г. ще бъде публикувана на Портала за обществени консултации www.strategy.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика