Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството отзовава Пламен Георгиев от Валенсия

Мая Младенова 05 януари 2022 в 10:18 4254 0

Снимка Александра Маркарян

Пламен Георгиев

Консулът на България във Валенсия и бивш председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев ще бъде отзован, обяви в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

Той беше назначен на тази позиция след скандала с незаконната пристройки на жилището му, откъдето тръгна прякорът му Пацо Терасата.

По думите на Петков "от днес политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионална дейност, особено в МВнР, приключват". По-късно пресцентърът на МС уточни, че Георгиев е отзован като част от стремежа политическите назначения в задграничните ни мисии да не надвишават 20%.

На 31 декември министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов смени шефа на ДНСК Влади Калинов, който бе назначен от служебния министър Комитова през май миналата година, след като през 2019 оставката му като директор на "Общински строителен контрол" в София бе поискана от Фандъкова във връзка със сградите на терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. На тази тераса, която той твърдеше, че не е негова лична собственост, а се ползва от всички, са построени навеси, барбекю, сауна. След административна проверка беше наредено на Георгиев да събори два от навесите си, защото са незаконни. Директорът на "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов - обаче решава да обезсили акта на колегите си, тъй като той има последната дума, обясни тогава кметът на София.

Премиерът Кирил Петков обяви днес и че се наблюдава повишен интерес към ваксинацията. Само вчера са се ваксинирали над 24 000 души, а от началото на кампанията за насърчаване на имунизацията сред възрастните хора - над 130 000.

Първото за годината заседание на кабинета започна. В дневния ред е назначаването на нови областни управители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews