Правителството отпуска 750 млн. лв. по спрените европрограми

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2014 в 07:30 3276 6

Министерски съвет

750 млн. лв. национални средства ще отпусне правителството за преодоляване на кризата със спрените плащания по спрените европрограми. Парите ще бъдат възстановени на по-късен етап след възобновяване на програмите от Брюксел. 

89 млн. лв. ще бъдат преведени по сметките на общини и паркове до края на седмицата. Кабинетът отпуска средства още за строежа на магистралите "Хемус" и "Марица", както и за съдебната система и училищата във връзка с началото на учебната програма.

Днес вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова и екоминистърът Светлана Жекова ще се срещнат с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан. Срещата има за цел Еврокомисията да бъде убедена да отблокира плащанията.

Предстои правителството да одобри проекта на новата оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. С парите ще се осигурят индивидуални пакети от хранителни продукти, както и подкрепа за обществените трапезарии, за да работят целогодишно. Първоначално за програмата ще се осигурят 30 млн. лева от националния бюджет.

Правителството на проф. Георги Близнашки ще разгледа Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи трансфери по бюджета на съдебната власт за 2014 г.

Министрите ще разгледат предложението за обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение. В дневния ред на кабинета са включени решения за осигуряване на средства за разплащане на строителството на магистралите “Хемус” и “Марица”, за ремонтни дейности на училищни сгради и за съдебната система.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 14:08

Невежа отрепко, кое още плащаш бе, изрод пъпчасал. Милиардите, които вземахмe от реекспорта на руския нефт ли? Милиардите, които вземахме от ВПК ли /около $2 млрд годишно/? Милиардите които вземахме от изкупуване на цялата ни продукция ли? Милиардите, които прибирахме от ДЗУ Ст.Загора, оборудван с последна дума на техниката в света, с 19% пазарен световен дял на оптични носители и дъщерно предприятие в силиконовата долина ли? и т.н.
На всичко отгоре, след 89-та година се оказа, че ..... рашките ни дължали към $100 милиона. И тях ни изплатиха.
Изрод недоклатен, от ЕС получаваме дрехи втора употреба и лекарства с изтекъл срок, а от сащ получихме само една заразена царевица, от която вероятно баща ти е ял до насита. После ти си се родил.

10.09 2014 в 13:43

Donче , главанак тезата ти е толкова тъпа , че не си струва да се оборва , а финансовите инжекции на СССР още ги плащаме , а глупостите ти за ЕС не искам да ги коментирам и да го направя , няма как да го разбереш в чугунената ти главицата , дрънкат още петолъчки сельо !

10.09 2014 в 10:39

Popeye, понеже видимо си безкрайно тъпа чучулига, която не може да обори едно мое изречение - всякакъв диалог с подобни малоумни екземпляри е само губене на време.
Все пак, в политически план ссср беше една зловеща империя, създадена от евреи с американска и германска финансова помощ. В икономически план обаче, такива малоумни говеда като теб няма как да знаят, че от ЕС само можете да си мечтаете някога България да получи това, което получаваше от ссср - пазари, технологии и финансови инжекции.
Днес тарикатите от ЕС ни обират парите, връщат ни част от тях и най-нагло заявяват колко ни помагали.
Едно говедо като теб няма как да вдене, че не може някой да ти помага с твоите собствени пари и затова квичи от радост, когато го водят за носа.
Освен това, тарикатите от ЕС ти казват къде точно да похарчиш собствените си пари, така че да не се развие икономиката ти, да си останеш беден и да им купуваш тяхната продукция. Разбира се, ЕС широко си е затворил очите за масовото крадене и изпомпване на парите по тези "евро"програми. Ако от един проект най-много 40% се реализират - викайте Ура. Останалото се краде под формата на узаконени комисионни.

10.09 2014 в 09:23

Donmikele , честит 9,9,44 на патерица на глупаци като теб ЕС и Иван Костов им пречат ,що не хванеш влака за СССР ?

10.09 2014 в 09:01

Някой журналист ще се осмели ли да се разрови в тази гигантска клоака, наречена "европроекти" по "оперативни програми" и всякакви подобни наименования?
Ще се осмели ли някой да изкара на бял свят тази гигантска схема на източване на пари и в същото време - "целевото" им частично връщане под формата на "европроекти", които не осигуряват на България икономически растеж, работни места и дивидент за националния и общинските бюджети?
Някой журналист ще се осмели ли да изкара на бял свят факта, че след 7 години членство /първият финансов планов период по "европрограмите/ - Българинът живее още по-зле, икономиката /предимно дребния и средния бизнес/ фалира, безработицата е в ужасяващи размери, дупките в бюджетите се попълват с нови заеми, а курсът на лева се поддържа на изкуствено дишане от МВФ /другата пиявица освен ЕС/, което ни излиза от скъпо прескъпо.
Преди ни пробутваха световната финансова криза за главен виновник.
Сега кой е виновен?
На овцете трябва да им се пробута виновник! Спешно!

10.09 2014 в 09:00

По важния въпрос е ще има ли наказани, осъдени, заради издънките им!!! Какво прави евро програмната експертка Цветана Димитрова, а.к.а сирийска с европрограмите и проектите на еко министерството, бе Жекова??? Къде е тая крадла??? Или налива кинти във фирмата на новопоявилия и се, пореден съпруг-инвеститор???