Правителството нападна здравната министърка, че имитира действия

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 21:02 15659 6

Снимка: Архив - Булфото / Николай Варадинов

В Министерския съвет за втори път постъпва материал в рамките на 3 дни без финансова обосновка, който в този си вид не може да бъде разгледан нито на заседание на Министерския съвет, нито в Парламента.

Това се посочва в съобщение на правителствената пресслужба "по повод изявленията на министъра на здравеопазването Таня Андреева, че в Министерския съвет има внесен проект за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса."

"Министерство на здравеопазването знаят реда, по който се предоставят материали за разглеждане от Министерския съвет, заложен в Устройствения правилник на МС, което показва, че просто имитират действия пред обществото.
Същият материал е върнат в Министерство на здравеопазването, за да се приведе в съответния вид. Същевременно е възложено на Министерство на финансите да подготви съответната финансова част" - пише още в прессъобщението на кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 10:04

Определено такъв сезон на "Пълна лудница" не сме гледали! Всички членове на това правителство определено са за освидеталстване! Оставка некадърници счупихте тъпометъра!

12.07 2014 в 08:41

Правителството е тотална щета за държавата, но пък народът си я получи съвсем заслужено с гласуване за комунисти и негласуване, за което и деца и внуци ще трябва да плащат!

12.07 2014 в 07:26

Сега искам да чуя министърката,вече и нейните хора я отстрелват.Значи ще да е мнооого некадърна.Не че не го знаехме другите,но пък правителството и БСП-ДПС ни убеждаваха че е най невероятния"експерт".Е видя се,НЗОК и здравеопазването фалира,тя на конференции( да не казвам на плаж)
Бойко поне като виждаше че не вършат работа ги сменяше,тези и при очевадни некадърници,не сменят никой.Това ако не е некадърност за управляваш(говоря за ОЛигарски)друго няма какво да е!

11.07 2014 в 22:59

Че нали разкрачената министърка, беше елитен специалист, как сега имитира дейност, или плъховете започват взаимно да се изяждат

11.07 2014 в 22:39

Истината за дефицита в бюджета на Здравната каса е, че цените на лекарските, стоматологичните и болничните услуги спуснати от ръководството на Българския лекарски съюз, не са съобразени със стандарта на живота у нас и съответно с доходите на населението. Не е нормално ЗК да формира бюджета си от здравните вноски на хора с приоритетно ниски доходи (централноафрикански или азиатски заплати и пенсии) , а цените на лекарските и другите медицински и фармацефтични услуги да са европейски, а в някой случаи, дори по-високи. Не е нормално също БЛС да прави своите членове богати,
за сметка на здравето на цялата нация.

11.07 2014 в 21:40

Явно, това според Орешарски, е министърката "Таман ухухутка за таманене" и... Дали така си мислят санитарите от моргата?