Правят коалиция Синя София за местния вот, застават зад проф. Вили Лилков за кмет

Избрал съм да представлявам хората, които още помнят защо след 1989 г. излязохме на площадите, каза Лилков

OFFNews 01 август 2023 в 11:13 5551 7

Проф. Вили Лилков

Снимка Фейсбук на Вили Лилков

Дясна политическа коалиция "Синя София" за явяване на местните избори се създава в столицата, обяви проф. Вили Лилков, кандидат за столичен кмет, издигнат досега от Инициативен комитет.

Коалицията ще се регистрира за вота на 29 октомври, ще представи пълна листа за общински съветници, ще има свои кандидати във всички столични избирателни райони, допълни той. Програмата й за управление на София ще бъде представена през септември. 

Заедно с проф. Лилков на пресконференция в БТА бяха подкрепящите го Петър Москов, лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД), Иван Сотиров, Иван Стамболов, д-р Любомир Канов, доктор Ирена Тодорова, Росен Елезов и др. 

Това е политическата армия, която ще се противопостави на арогантната демонстрация на ДС и наследниците на комунистическата номенклатура да се върнат в политическата власт, след като през прехода унищожиха българската икономика, задушиха всяка свободна инициатива и по криминален начин овладяха целия държавен ресурс.
Тази коалиция е алтернатива едновременно на кандидатурата на ДС, издигната от ПП- ДБ, и на кандидатулата на ГЕРБ, които бягат като дявол от тамян от възможността да се оформи в дясно от тях силна дясна алтернатива, каза Петър Москов. 

Проф. Лилков покани симпатизантите на ДСБ и СДС да се присъединят към "Синя София". Не бих отказал подкрепа от привържениците на ГЕРБ, но партията на Бойко Борисов трябва да има свой кандидат, за да защити това, което са направили след 18 години управление на столицата, обясни Лилков. 

Избрал съм да представлявам хората, които още помнят защо след 1989 г. излязохме на площадите, каза в отговор на въпрос той. 

Проф. Лилков има памет и съвест, които са необходими за управлението на нашия град, заяви психиатърът Любомир Канов, като обясни защо застава зад кандидатурата на "Синя София". 

Промяната в София започва от днес, заяви десният кандидат за кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

7

Moirae

01.08 2023 в 12:33

Целта е да се отклонят гласове от Терзиев, за да не спечели на първи тур. Да си отворят прозорец прозорец с втория тур, където дще "изработят" избирателите и вота. Разбира се и ДПС ще помага, включително с автобуси.

934

6

демократ2022

01.08 2023 в 11:56

И НДСВ копеуе! :D

Синьо-жълта София

14469

5

случайно прочетох

01.08 2023 в 11:52

"Заедно с проф. Лилков на пресконференция в БТА бяха подкрепящите го Петър Москов, лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД), Иван Сотиров, Иван Стамболов, д-р Любомир Канов, доктор Ирена Тодорова, Росен Елезов и др. "

Да се разбира-група продажни динозаври, обслужващи Лойко, търсят внимание!

17439

4

мнение от IP

01.08 2023 в 11:51

Ами да се преброят колко са хората, които мислят така. Защото помня Москов колко дълго си остана министър при Борисов и как имаше положително отношение към него. Антикомунизмът не е извинение да имаш пачки и кюлчета в чекмеджето. Борисов го използва за извинение и е виден антикомунист. Да не споменавам, че половината видни антикомунисти са били членове на БКП.

1042

3

danvan

01.08 2023 в 11:49

Градската десница е на път да последва БСП и да се самоунищожи. Като пътем налее още малко гласове за кандидатата на ОПГ ГЕРБ ...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки