Оперативното ръководство на НДСВ дава моралната си подкрепа на Вили Лилков за кмет на София

OFFNews 18 юли 2023 в 16:19 1099 2

партия

Снимка Фейсбук

НДСВ

НДСВ определи номинацията на проф. Вили Лилков за кмет на София като добра новина.

На заседанието си на 1 юли т.г. националният съвет на партията е приел анализ на актуалната политическа обстановка и е констатирал, че изборите за органи на местната власт приближават в условия на обществена поляризация, двусмислени и оспорими действия на правителството, партизански назначения в регулаторните органи при нарастващи противоречия между субектите на властта.

"Става все по-ясно, че повечето партии се ръководят от конюнктурни теснопартийни интереси. На този фон номинирането на проф. Вили Лилков за кмет на София е добра новина, в която се съдържа предложение столичните избиратели старателно да съпоставят неговата кандидатура с всички останали и да вземат рационално решение", се казва в позиция на НДСВ.

И се допълва, че НДСВ винаги е подкрепяло усилия в органите на местната власт да влизат хора отговорни и компетентни, с разпознаваеми обществен профил и политическо минало.

"Проф. Вили Лилков отговаря на такъв сериозен и комплексен критерий. Неговите позиции и действията на неговия екип получават общата морална подкрепа на оперативното ръководство на НДСВ, а окончателното решение за позицията на партията до изборите за местна власт ще се вземе на заседание на националния съвет на 2 септември тази година", се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

2

зора

02.08 2023 в 13:46

Само тази подкрепа е достатъчна, за да не подкрепим Лилков.

14469

1

случайно прочетох

18.07 2023 в 17:56

Смешници! :–))))))))))))
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика