ПП зоват за обединение по четири национални приоритета

OFFNews 03 януари 2023 в 19:20 1267 0

Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев в парламента

Четирите приоритетни национални цели в декларацията, която от "Продължаваме промяната" ще предложат за приемане от парламента са: развитие на конкурентна и иновативна икономика, гарантиране на националната сигурност и върховенството на правото, постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие, намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

Това става ясно от справка в деловодството на Народното събрание. По-рано днес кандидат-премиерът на ПП и бивш образователен министър акад. Николай Денков прие втория проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Три политически формации се отзоваха на поканата за среща с Денков и представители на ПП в парламента - "Демократична България", БСП и "Български възход". Единствено от ДБ заявиха готовност да подкрепят проектодекларацията.

За изпълнението на целите през 2023 г. трябва да бъдат приети редица законопроекти, които според партията са приоритетни. Сред тях са всички, свързани с Плана за възстановяване, електронно управление, модернизация на Българската армия и реформиране на Антикорупционната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!