ПП „Република БГ”: Истинската опозиция днес е извън парламента

OFFNews 27 октомври 2014 в 11:47 2504 3

ПП „Република БГ“ е категорична, че днес повече от всякога България и българското общество се нуждаят от стабилно управление, силна държава в лицето на работещи в услуга на гражданското общество институции, които трябва да решат неотложните проблеми и да проведат решителни реформи във всички сфери на стопанската и обществена дейност на страната.

Затова с нарастващо възмущение следим политическата ситуация у нас и намираме за изключително тревожни следните факти:

•Фрагментацията на политическото пространство в лицето на осемте партии, които влязоха в състава на новия парламент, е на практика синтезиран образ на уродливия и престъпен Преход, през който България преминава вече 25 години.

•Олигархичният, мафиотизиран начин на управление на страната през последните две десетилетия инфилтрира себе си и намери своя огледален образ във всяка една от политическите партии, които съставят българския парламент днес.

•Ставаме свидетели на задкулисна покупко-продажба на народни представители от различни политически партии с цел формиране на мнозинство, за което никой български гражданин не е дал гласа си.

•Пред очите на българското общество днес порочното политическо статукво от Прехода се институционализира окончателно и зае своято място под формата на 43-тото НС.

Ние от ПП „Република БГ“ сме категорични, че каквото и правителство да се състави, в резултат на математически комбинации от парламентарно представените партии в НС, то няма да може да реши никакви проблеми на българското общество. Няма да работи в интерес на гражданите на България, защото ще се основава на порочна безпринципност, партиен пазарлък, а като резултат ще доведе до още нестабилност и ще продължи да руши българската държавност и доверието в институциите.
Заедно или по отделно партиите на политическото статукво са доказали своята несъстоятелност в последните години и това обстоятелство превръща преговорите за съставяне на кабинет в безпринципно политическо празнодумие. Преговорният процес е пореден опит да се заблуди българското общество в истинските намерения на партиите участнички в него, а именно – да продължат разрушаването на българската държавност и демократичните устои на гражданското общество.

Затова ние от ПП „Република БГ“ се обръщаме и апелираме към истинската опозиция, която днес е извън парламента.
Към всички хора, които смятат, че българското политическо задкулисие за пореден път погазва достойнството на българската нация, като се опитва да представи желанието си да се домогне до властта като „националноотговорно политическо поведение”.

Към всички негласували, младите хора на България, към всички българи, живеещи зад пределите на страната, които смятат, че днес повече от всякога трябва да се обединим, за да можем с цялата отговорност на граждани на Република България да отвоюваме правото си да живеем в достойна страна, изповядваща европейски ценности.

ПП „Република БГ” призовава за създаване на истинска опозиция на политическото статукво и задкулисие в НС.

Платена публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!