ПП няма да предложи кабинет, ако не е сигурна в подкрепата за него

Кирил Петков трябва да остане и в следващото правителство, смята Даниел Лорер

OFFNews 06 юли 2022 в 09:27 2027 3

Лорер

Снимка БГНЕС

Даниел Лорер

"Продължаваме промяната" няма да предложи проект на кабинет с премиер Асен Василев, ако в четвъртък вечер няма увереност, че е осигурена нужната подкрепа за него в парламента. Това обяви министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер пред бТВ.

От думите му се разбра, че все още не достигат 6 депутатски гласа.

Простата аритметика сочи, че освен депутатите от ПП, БСП и "Демократична България", които са общо 109, вече са сигурни и гласовете на шестимата независими, които се отцепиха от "Има такъв народ".

Лорер уточни, че за поста министър на финансите има няколко варианта, но имена и състав на кабинета няма да се обсъждат публично, докато подкрепата не е осигурена.

"Не купуваме депутати, съвести и хора. Тези, които се оплакват от това (ГЕРБ, "Възраждане" и "Има такъв народ" -  бел. ред.), се чувстват в тази материя в свои води. За разлика от тях за нас парламентът не е магазин. Предлагаме на депутатите да излязат с високо вдигната глава и да кажат: "Аз гласувах за България", изтъкна Даниел Лорер.

Според министъра в оставка досегашният премиер Кирил Петков трябва да остане в правителството.

"За него има редица възможни роли, като кандидатът за премиер Асен Василев ще реши коя от тях да му предложи", обясни Лорер.

Той оцени четворната коалиция като добър опит към това да се покаже как може да се преодоляват различията с мисъл за държавата. 

В програмата на евентуалното правителство на Асен Василев няма отклонение в досегашната политика и изненади - спиране на кражбите с нова КПКОНПИ, икономически мерки, за да може доходите да догонят инфлацията, Плана за възстановяване и устойчивост, посочи Лорер. Програмата е изключително подробна. Тя е почти готова и в момента се съгласу

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

3

137

06.07 2022 в 10:04

Каква семантика дамо. 'Подкрепа'. Падам от смях

1767

2

fiki

06.07 2022 в 09:59

Каквото пише в бумърските антивакс групи това е, както го навържете, няма нужда да е базирано на реалността. Гунчева още си чака милиона, оказа се че няма такова нещо.
 
X

Да помогнем на украинските деца!