ПП-ДБ: Пеевски извади всичките си бухалки, за да ни дискредитира

Очаквам да се стигне далеч, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов

Ружа Райчева 04 април 2024 в 14:18 5824 8

Кирил Петков и Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Кирил Петков и Христо Иванов

Ръководството на "Продължаваме промяната -Демократична България" обяви, че тече дирижирана атака от Делян Пеевски към тях, в рамките на която се прилагат "всички бухалки".

Така те отговориха на твърденията на вътрешния министър Калин Стоянов, че съпредседателят на ПП Кирил Петков е поискал от него да назначи Кирил Ценкин за ръководител на оперативния щаб за изборите. Вътрешният министър каза, че се противопоставил на искането, защото оперативният предизборен щаб би трябвало да се води от главния секретар на МВР. По-рано днес обаче гл. секретар Живко Коцев подаде оставка и каза, че е бил притискан с месеци от Стоянов. 

Целта на оперативния предизборен щаб е да ръководи дейността по противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, да следи за спазването на обществения ред и осигуряването на пожарната безопасност в периода на изборите. Щабът трябва да координира и работата с държавите институции.

Междувременно в позиция, изпратена до медиите, ПП-ДБ обявиха, че категорично няма да участват в съставянето на кабинета под никаква форма и няма да дадат политическа подкрепа на отделни министри.

В кулоарите на Нароното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, които България е имала.

Според него атаката е започнала вчера с уволнението на шефката на митниците и днес е продължила с подаването на оставка от страна на главния секретар на МВР Живко Коцев.

По думите на Петков вътрешният министър е излъгал няколко пъти по време на изслушването му днес.

"Бухалките почнаха да излизат. Много исках да имаме честен човек начело на щаба на изборите. Иначе ще има безобразия и купуване на гласове. Г-н Стоянов има само двама шефа: единият се казва г-н Борисов, другият - г-н Пеевски. Готов съм заедно с него да отидем на полиграф", заяви Кирил Петков.

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов обяви изслушването за, меко казано, неуважително. Според Атанасов Калин Стоянов е бил длъжен да разкрие дали Божанов е бил сътрудник на МВР.

"Искам да ви кажа, че сме свидетели на организирана и координирана операция за дискредитиране на ПП-ДБ чрез използване на нереформираните служби. Използва ги статуквото. Използват ги тези, които провалиха ротацията", каза Атанасов.

Той също така намекна, че "Възраждане" имат връзки с военното разузнаване.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че днешното изслушване на Стоянов е затвърдило становището на ПП-ДБ, че той не може да продължи да бъде част от правителство, което да организира честни избори. Иванов е на мнение, че оставянето на документите за това дали е бил Нотариуса сътрудник на МВР е директен отказ да се предостави информация.

Според Христо Иванов е очевидно, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР, ако се съди по реакцията на ръководството на МВР.

"Виждаме една кампания, в която няма политическо послание. Това, което правят, е опит да замажат факта, че не е ясно защо отиваме на избори. Човекът, който оркестрира тази кампания, е Пеевски. Той има всякакви качества, но чувствата за мярка не е след тях. Очаквам да се стигне доста далеч", заяви Христо Иванов.

Той добави, че когато ПП-ДБ са поставили въпроса за регулаторите - Пеевски избухнал. "Защото отказахме да споделим с него отговорността, както той искаше", посочи Христо Иванов.

Според бившия вътрешен министър Бойко Рашков днес Калин Стоянов грубо е потъпкал закона, като е отказал да разкрие дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР. Той си призна, че наистина е назначил жената на Нотариуса. Рашков каза, че е разтревожен, че не се знае къде е подалият днес оставка главен секретар на МВР Живко Коцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

10.04 2024 в 20:51

Прост Dido

-685

7

Козин Човков

05.04 2024 в 18:25

KPCh

585

6

Stoyancho

05.04 2024 в 12:36

Не съм фен на ДПС, но предния път именно те ви свалиха, та и дано сега не ви допуснат до властта

135

5

Far Rider

05.04 2024 в 08:59

Има си стара поговорка: каквото сам си направиш друг не може да ти го направи! Не чух дори една дума за хората. Говорите само за разпределение на министерски кресла, регулатори и всякакви такива. В умовете ви само властта!

1419

4

Dido

04.04 2024 в 19:38

Кашалота няма нужда от "всичките си бухалки" - вие САМИ се дискредитирахте, като се гушнахте и цункахте с него и Лойко и се въргаляхте, мачкахте и цапахте чаршафите вече 10-ти месец!!!Срам сте!Вместо кохонес имате стафиди....

4038

3

Moirae

04.04 2024 в 15:51

Омразното грухтенето няма да се спре само. Опитаха се през властта да прикоткат ПП-ДБ, ама удариха на камък и избраха да има избори и да бият с бухалката.

1915

2

Читателка

04.04 2024 в 15:00

Която и телевизия да отвориш - отсреща прасе грухти...

4638

1

Того

04.04 2024 в 14:23

Баце и намагнетизираният Шиши няма да изпуснат лесно кокъла.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки