ПП-ДБ: Фандъкова е издавала карти за безплатно паркиране на журналисти, социолози, синдикалисти...

Бонев пратил писмо до СДВР полицаи да не паркират безплатно личните си коли пред районните управления

Юлиана Ончева 03 юни 2024 в 11:45 3232 2

Цветомир Петров, Борис Бонев, Бойко Димитров от ПП-ДБ

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Председателят на СОС Цветомир Петров, Борис Бонев и Бойко Димитров от ПП-ДБ

Над 130 карти за безплатно паркиране в синя и зелена зона в София - без регистрационни номера на автомобили в тях, са издадени с подпис на бившия кмет Йорданка Фандъкова само през 2022 година. 

Това обяви председателят на СОС Цветомир Петров на съвместен брифинг с Борис Бонев и Бойко Димитров на "Московска" 33. Стотици карти с привилегии са издавани за определени хора, допълни той. 

Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ "Подкрепа".

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели, по думите на Петров, се губят над половин милион лева. Няма места за паркиране в София, а се раздават безплатни паркоместа, казаха още от ПП-ДБ. 

"Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране", попита Бонев. От ПП-ДБ поискаха бившият кмет да отговори кой живее на "Ангел Кънчев" 6.

Ето как са работили големите моралисти от ГЕРБ, подчерта Борис Бонев. Той допълни, че когато следващия път стане дума как няма места за паркиране заради реогарнизацията на движението около "Св. Патриарх Евтимий" ще трябва да се провери дали пък няма сред протестиращите хора с такива карти за приятели на ГЕРБ, каза още Бонев. 

Откакто Васил Терзиев е кмет, тази практика е прекратена, увери той.

Бонев съобщи, че е изпратил писмо до всички районни управления на МВР в София и до СДВР, за да поиска информация и да се прекрати практиката полицаи да паркират личните си автомобили безплатно пред управленията, в които работят. 

Димитров пък припомни, че одит на ЦГМ между 2009 и 2014 г. е установил дефицит от 145 млн. лв., заради който дружеството е изтеглило банкови заеми, от които все още не са изплатени 28 млн., а са платени 15 млн. лихви. "С тези лихви можеше да се построят още паркоместа", коментира Димитров. 

От ГЕРБ-София отговориха по-късно, че издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност. На същото основание през май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера. 

    Юлиана Ончева

    Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    2

    Stoyancho

    04.06 2024 в 11:44

    Имала е интереси, затова е издавала, да видим новите на кого ще издават?

    805

    1

    stix

    03.06 2024 в 12:32

    Това е практика още от времето на Априлския пленум.Нищо ново не ни съобщаваш.Властта е съпроводена от привилегии.Нали за това е борбата.В противен случай си губи смисъла.Изборите нали са за това-да се узаконят привилегиите и кражбите.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх