ГЕРБ: ПП-ДБ манипулира за безплатните карти за паркиране, ДАТО ги иска, а Терзиев е дал 18 през май

Кметовете на Средец Мария Ачкова и Трайчо Трайков са поискали карти за "Ангел Кънчев" 6, живеещите там са дали 200 кв/м двор за детска градина

Юлиана Ончева 03 юни 2024 в 12:21 4862 10

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова отговори за безплатните карти за паркиране на ПП-ДБ

Снимка БГНЕС/архив

Йорданка Фандъкова обясни, че безплатни карти за паркиране без номера са по искане на ДАТО

Издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност. На същото основание през май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера, съобщиха от ГЕРБ-София. 

Поводът - над 130 карти за безплатно паркиране в синя и зелена зона в София - без регистрационни номера на автомобили в тях, са издадени с подпис на бившия кмет Йорданка Фандъкова само през 2022 година, обявиха по-рано председателят на СОС Цветомир Петров на съвместен брифинг с Борис Бонев и Бойко Димитров на "Московска" 33. 

Те настояха Фандъкова да обясни кой живее на ул. "Ангел Кънчев" № 6.  

Издаването на 6 броя карти за паркиране на адрес ул. „Ангел Кънчев“ №6 е въз основа на искане от кмета на район „Средец“ -   Мария Ачкова и Трайчо Трайков. Искането е въз основа на договор, сключен от район „Средец“, съгласно който етажната собственост на ул. „Ангел Кънчев“ №6 осигурява 200 кв. дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на 6 карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера, отговориха от ГЕРБ-София. 

Манипулираната информация, която беше представена днес от общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София, е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори. Това е поредният случай, в който чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-„Спаси София“ се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София, пишат от ГЕРБ-София. 

    Юлиана Ончева

    Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    10

    Stoyancho

    04.06 2024 в 11:45

    започна се, то практиката трудно се прекъсва

    1017

    9

    IvoIvo

    04.06 2024 в 11:40

    Схеми и схемички да искаш...

    1005

    8

    Sanata

    04.06 2024 в 10:39

    Терзиев може да даде обяснение за всяко даване на безплатни карти. Всичко е под отчет. Докато при Фандъкова са раздавани карти на куцо и сакато без отчет. От стария гардероб на Фандъкова тепърва ще излизат скелети и никой с разума си не може да очаква че Терзиев ще покрива тези далавери. Отчаяните опити на ГЕРБ да го саботират във всяка инциатива и на всяко ниво в общината ще са довреме, докато Терзиев не изрине калинките на Фандъкова. Междувременно хората трябва да разберат че освен обичайната неопитност на начинаещия, тук има ОПГ да се спъва работата на общинските институции. Змията хапе най-силно преди да умре.

    800

    7

    СребъренЛок

    03.06 2024 в 18:33

    Работя в една община. Шеф-диригент е ПП кадър. Познайте кой е най-важният човек след шефа? Не можете!!! Това е фотографът. Няма никакво значение какво прави шефът, къде е и на колко водки е, важното е да се снима. С деца, с инвалиди, с бременни майки, балони, музика, рисунки, игри там трябва да е шефът, с по 1000 снимки на събитие и половината от тях в инстаргам. Гербаджии, това, гербаджии онова. Три пъти съм гласувал за ГЕРБ, два пъти за ПП. От едните се отказах след много мислене, какво са направили, какво не са направили, какво трябваше да направят. От вторите не се замислям за миг, толкова посредствени, алчни, некадърни недоносчета не съм виждал до сега. А протежетата им??? Леле майко, шеф-диригентът сам тръгна из района за да изобличи мръсните гербаджии, зад него върви шефът на фирмата, която трябва да спечели обществ. поръчка и обяснява кого ще уволни. Не, не е служител на общината, частник е, с BMW, паркирано в средата на детската площадка.

    -1845

    6

    ob1

    03.06 2024 в 17:54

    кои хора, бобче? Тия, дето вярват само на оня човек ли? Че герберите от кога са хора изобщо? Да имали акъл... ми не, нямат!

    1000

    5

    bobisan

    03.06 2024 в 14:27

    Отчаян ход на престъпниците от подмяната да си осигурят някой друг глас.. Като видяха последното проучване и как ще се борят за 4-то място, сега всеки ден ще бълват подобни "новини". Дано хората имат малко акъл и не се връзват на подобни елементарни опорки..

    -1995

    4

    Гьорче2

    03.06 2024 в 13:43

    "Искането е въз основа на договор, сключен от район „Средец“, съгласно който етажната собственост на ул. „Ангел Кънчев“ №6 осигурява 200 кв. дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на 6 карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера, отговориха от ГЕРБ-София.".

    Та това са 20 Години в Сливенския от Раз, по Схемата "Иванчева Петрова"! Де е "Съдия" Ушев, де е Гешев!?

    405

    3

    Telluris Malus

    03.06 2024 в 13:12

    Диоген:
    Щом не харесвам ПП, значи съм от ГЕРБ? Левски или ЦСКА? Не уважаеми, нямам нищо общо с ГЕРБ и гласувах за промяната именно защото ми беше достигнало от ГЕРБ. Но получих подмяна. Нима ППДБ направиха нещо против корупцията? Как те съм разбрал! :))) За съдебната система направиха - върнаха ни в средновековието, въвеждайки презумпция за вина. Така, че по-леко на завоите. :)))

    1010

    2

    Диоген

    03.06 2024 в 13:07

    А герб нещо свястно да направиха???
    Или корупцията и псевдо съдебната система са нещо нормално за теб?

    405

    1

    Telluris Malus

    03.06 2024 в 12:54

    ППДБ в нещо да не се провалиха?
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх