Поздрави за Пеевски, ако той е редил служебния кабинет

Първи коментар от служебния министър-председател проф. Огнян Герджиков след думите на Борисов, че ''Шиши'' бил го наредил

OFFNews 16 юли 2020 в 13:11 11039 4

Снимка БГНЕС, архив

Проф. Огнян Герджиков

„Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши приходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали. Значи той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет. Затова не мога да крия своята благодарност и възхищение“. Така реагира проф. Огнян Герджиков на думите на премиера Борисов, че "Шиши" - както той се изрази - бил наредил служебния кабинет на президента Румен Радев. Проф. Герджиков беше премиер в същия този кабинет.

Той коментира темата пред БНР и подчерта, че самият Борисов след това е ползвал хора от служебното правителство за своя кабинет (Деница Златева, Кирил Ананиев), „така че очевидно подборът е бил много добър“.

Помолен за коментар на думите на премиера, че само той и екипът му могат да преведат държавата през "бурното море" на кризата заради пандемията, проф. Герджиков каза:

„Борисов е прав. За, наистина идват тежки месеци. Това е една криза, в която изпада светът заради тази пандемия. Тук няма съмнение, че неговите думи са правдиви и че тези месеците са много важни и държавата, и за Европа, и за целия свят. Така че е много важно как ще се управлява държавата през тези месеци, които ще бъдат много трудни в икономическо отношение."

От господин Борисов едва ли ще намерим някой по-добре да го направи - иронизира той.

Според Герджиков „може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

4

мгергов

16.07 2020 в 16:16

Със сигурност има намеса и от господин Шиши

17156

3

aviatora

16.07 2020 в 13:19

Пуяк продажен.

3810

2

Пенчо бре

16.07 2020 в 13:17

А този услужливец, така се докарваше на Боцко...
А имаше време, когато ми правеше добро впечатление!

3005

1

Bahmu

16.07 2020 в 13:15

Тая гнида от къде изпълзя ? Щом толкова и всякакви метастази се появих да дадат мнение тези дни, нещата отиват на куцо за Баце - усещат че се отпуска кокала и скачат с нови сили дъртите пендели.