Борисов: Служебно правителство - абсурд. Ще направим огромен ремонт на кабинета

Валери Симеонов: След вота на недоверие ще обсъдим оставките. Коалицията ще управлява до пролетта на следващата година

Ирина Евгениева, Мая Младенова 16 юли 2020 в 09:44 14347 22

Снимка БТА/Цветомир Петров

Премиерът Борисов говори след Коалиционния съвет. Зад него са Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Извънреден брифинг в Министерския съвет дадоха лидерите на управляващата коалиция Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Въпросът за оставките в кабинета ще се обсъжда след преодоляване на внесения от БСП вот на недоверие следващата седмица, стана ясно от думите на Валери Симеонов.

Коалицията в този състав ще управлява до завършването на мандата - до пролетта следващата година, обяви Симеонов.

“Взехме единодушно решение да се занимаваме с евентуални промени в състава след преодоляване на вота в Народното събрание. Консолидирани сме. След това ще обсъждаме кадрови промени, евентуално приемане, искане на оставки и всякакви други въпроси, свързани със състава на изпълнителната власт”, каза той.

Дебатите за вота ще са на 20 юли, понеделник. Това означава, че най-вероятно гласуването ще е във вторник, 21 юли. По закон гласуването на вота на недоверие е 24 часа след обсъждането.

"Вотът няма да мине, но промени ще има", заяви лаконично Красимир Каракачанов.

"“Като гледам лицата на протеста - познавам ги всичките - не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено, убеден съм. (...)

Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наши протести. Защото на този президент незрял или - как го нарекоха - фигурант, на който Шиши му реди кабинета...(...) Ще направим огромен ремонт на кабинета.

Коментара на тези думи от министър-председателя в същия този кабинет - проф. Огнян Герджиков - вижте тук.

Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ?

Христо Иванов с кой ще управлява? Да каже! Или пак върши само черната работа на БСП и ДПС, за да могат да съборят ГЕРБ и Обединени патриоти, за да дойдат БСП и ДПС", заяви премиерът Борисов.

Той обяви, че коалиционният съвет е изслушал много внимателно тримата министри, депозирали оставките си снощи - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов. "Действително имат голяма подкрепа и всеки от тях е свърши значими за държавата неща", подчерта министър-председателят. Като значими постижения на Горанов Борисов посочи финансовата стабилност и приемането на страната в европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната. Вътрешният министър Маринов положил, по думите на премиера, огромни усилия - "Няма неразкрито убийство, няма поръчителство за побой над журналисти да не са разкрити". Борисов посочи и усилията на полицията за опазването на реда при протестите въпреки провокациите.

"Емил Караниколов - три години министерството на икономиката способства за повишаване на брутния вътрешен продукт - рекорден ръст на инвестиции, рекорден ръст на БВП".

"Но вместо това (тримата министри - б.р.) с много добра тактика в обществото се привързват с Делян Пеевски и ДПС от така наречената градска десница."

На вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента, добави Борисов.

По адрес на президента Румен Радев, когото отново нарече "фигурант", Борисов заяви, че той използвал епитети, на които нямало да отвърне, защото: "Майка ми е учителка и ме е учила да не отговарям на лошите деца с обидни епитети, защото ставам като тях".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2967

22

Бай Гюбри

16.07 2020 в 18:15

Какъв ремонт,бе, мутро? Събирай си лакеите, свините и каскетите и дружно да ви избесят по дърветата около парламента. За пример на следващите несретници, дето ги гласите.

12691

21

Емил Станоев

16.07 2020 в 16:00

Довечера очаквайте изявление от Толупа за видеото с пачките ! Интерсно какво ще каже ?

4000

20

Amor

16.07 2020 в 15:43

Хората не искат нито Борисов, нито Нинова. Искат промяна - свежа кръв, неазвисими хора, които не са корумпирани, а в същото време са умни и имат свежи идеи за бъдещето на страната.

15414

19

Hihi1981

16.07 2020 в 14:26

Тия псевдо Патриоти не пускат кокала,защото знаят,че в следващият кабинет за тях място Няма!!!

11719

18

Краси

16.07 2020 в 14:00

"Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ?"
Тупанбаши, всеки студент първокурсник е и по-знаещ, и по-можещ и по-честен от твоята банда. Защото при тебе важи правилото никой да не е по-умен от тебе, а от там нататък летвата е толкова ниска, че не може да се мине под нея.

12691

17

Емил Станоев

16.07 2020 в 12:57

И на измислените "патриоте" не им се напуска софрата ! Захапали са яко ! Но те дали си дават сметка че ние Народа не ги искаме и тях ??! Тези Измислени патриоте трябваше да внесат от наше име(БНДС Целокупна България-http://celokupnabg.eu/)и с тяхното одобрение" Българска Доктрина" която визира развитието н отстояването на Държавните интереси на България за период от 50 години. Всяка Държава има такава Доктрина само България няма.Но те с Гербавите я оставиха в деловодството да отлежава.Не искат подобни Доктрини да спират грабежа им !

18551

16

Нострадамус

16.07 2020 в 11:23

Тоя Тъп Индивид борисоФ погази всички закони и Конституцията на Република България,
но не само това, той нарушаваше постоянно и Всемирните Закони.
По ирония на Съдбата сега ще понесе последствията на нарушеното от него и Златно правило: "Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти се случи"
Той съсипа много човешки съдби и прогони милиони млади хора от България.
Всички страдания, лишения и нещастия, които той причини на изстрадалия Български народ, сега ще се стоварят на тъпата му кратуна

3810

15

Пенчо бре

16.07 2020 в 11:18

Г-н Борисов е специалист по ремонтите. Вълнообразните магистрали са му го нашепнали. После ремонт на ремонта и в чекмеджето - урожай!

17156

14

aviatora

16.07 2020 в 10:59

Всъщност мутрата е най-големият престъпник в държавата, а не подава оставка...

2800

13

zpe

16.07 2020 в 10:50

Полицията трябва да дефектира, за да няма насилие.

Иначе ще има насилие.


Какво значи "Наредиха ми да стоя срещу семейството и приятелите и народа си, така че ще стоя и ще ги бия!"

Ми и ти ше бъдеш бит бе!!! Ако не искаш - оттегли се! И СИ СМЕНИ ПРОФЕСИЯТА!
 
X

Да помогнем на украинските деца!