Посолството на Израел настоя за забрана на Луковмарш

OFFNews 16 февруари 2023 в 19:24 2834 2

Луковмарш, 2022 г.

Снимка БТА/Асен Тонев

Луковмарш, 2022 г.

Посолството на Израел в България излезе с позиция във връзка с планираното провеждане на Луковмарш на 25 февруари и така се присъедини към призивите за забраната му у нас на редица организации.

В нея се казва:

"Посолството на Израел в България настоятелно призовава българските власти да забранят провеждането на планирания за 25-ти февруари Луковмарш.

Луковмарш е нео-нацистко шествие в чест на личност (ген. Христо Луков - бел. ред.), пропагандирала антисемитизъм, ксенофобия, език на омразата и идеологически застанала зад депортацията на евреите от администрираните от България територии към лагерите на смъртта.

Силните осъдителни изказвания срещу Луковмарш на българското Министерство на външните работи, на основни политически партии, както и на нашите партньори от дипломатическата общност, трябва да бъдат последвани от конкретни действия, за да се забрани веднъж завинаги това ужасяващо събитие да бъде провеждано отново в бъдеще".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

17.02 2023 в 00:11

Ето едно непопулярно мнение да изям минуси не от русоробите, а от собствените ми съвременни колеги. Аз самия в луковмарш не съм участвал, само му се чудя всякя година :

БГ уики: "Луковмарш е вечерно шествие с участници от цяла Европа, провеждащо се в памет на генерал Христо Луков"

РУ уики: "Луковский марш (болг. Луковмарш) — публичное мероприятие болгарских ультраправых, посвящённое памяти генерала Христо Лукова"

Дотук: руската статия казва свръхдесни, българската не.

Оттук нататък: организатор на луковмарш - БНС, на Расате, те по принцип са смешници, такива, дето не ги взимат в младежкото ВМРО, абе тийнейджъри с про-наци възгледи???

Сега да видим опозицията: БХК, добре. После Столична Община (СО). После „Хора срещу расизма“, после СДВР и Столична община, и като цяло марш май не е имало известно време. И евала, не ме разбирайте погрешно:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Луковмарш

И те така.

2159

1

Kilca

16.02 2023 в 21:52

Крайно време е да се прекрати тази отровна традиция, платена от шовинистичните империалисти!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!