Получаваме 15 млн. долара за отбрана от американското правителство

Ивайло Анев Последна промяна на 24 януари 2015 в 18:43 4372 21

Получаваме 15 млн. долара за отбрана от американското правителство

Снимка Министерство на отбраната

България ще получи 15 милиона долара за отбрана,осигурени от правителството на САЩ, съобщи във Велико Търново военният министър Николай Ненчев.

Средствата ще се използват за ремонт на полигона на Ново село, за летището в Безмер и за изграждане на нови съоръжения и инфраструктура.

Ненчев отбеляза, че първоначално средствата, които е трябвало да бъдат инвестирани в отбрана, са били около 2,5 милиона долара, но по-късно са увеличени.

„Струва ми се, че би следвало наистина да настояваме да получаваме инвестиции и една по сериозна подкрепа от нашите партньори”, заяви министър Ненчев.

Той посочи, че за кратко време екипът му е успял да реши голяма част от проблемите на Българската армия, които са чакали решение в продължение на години. Министерството е на крачка да реши въпросът и с многоцелевия самолет.

„Спрямо това съм много внимателен, защото дори да го придобием съвсем безплатно, ме интересува колко ще струва поддръжката му, колко ще струва обучението на пилотите ни и всичко останало. Бих искал да знам дали ние бихме могли да си го позволим на първо”, заяви Ненчев.

Той съобщи, че България трябва да закупи и шест 3D радара. Освен това в рамките на няколко месеца ще бъдат подменени и униформите на военнослужещите. Министър Николай Ненчев посочи, че общо военнослужещите в България са 29 000.

Николай Ненчев посочи още, че Военното министерство е готово да предостави на Агенцията за бежанците стари казарми и поделения.

"Има десетки такива сгради в цялата страна, които могат да се ползват за настаняване на бежанци. Към момента подобно искане в министерството не е постъпвало, но предвид очакваната бежанска вълна сградите могат да се ремонтират и да служат като бежански лагери", допълни министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2015 в 08:57

Отгледаното от комунисти ислямско чедо, Барак Хюсейн Обама, преди две години даде на Египет (Морси) над 1 милиард долара и самолети F16. Фактически ги даде на Мюсюлманското братство!!! А сега на България дава жълти стотинки!!!
Жълти стотинки за България - границата с тази терористична паплач, която напира от Сирия и Ирак и тича да взривява автобуси в Лондон, Париж и Берлин.
Питам аз, как ще защитаваме адекватно границата между варварите и Европа?

25.01 2015 в 21:25

Който още случайно не е разбрал - пиндосите ДАВАТ САМИ НА СЕБЕ СИ тези долароси, ЦЕЛЕВА СУБСИДИЯ за ТЕХНИТЕ си СОБСТВЕНИ БАЗИ.

Не знам само защо се опитват да го представят един вид като някаква мнима измислена военна помощ за България, каквато реално няма. Най-вероятно с ГЬОБЕЛСОВО-ПРОПАГАНДНА ЦЕЛ.

Омерзен съм.

25.01 2015 в 14:42

До Кой-чо и останалите руски партенки: американските бази в БГ даже са малко, българите като член на НАТО може да са сигурни в защитата си тогава, когато тук има американска база от мащаба на "Инджирлик" в Турция, което не е невъзможно и да се случи! Айде сега пропикавайте сибирска газ през кюлотките!

25.01 2015 в 13:53

до кънчо Путкодеров:

Фамилията, която си си сложил, със сигурност от Путин си я извел? До идеала си искаш да се доближиш,а!
МНОГО ТИ ОТИВА!

25.01 2015 в 10:19

Никой ли не схваща демагогията? Безмер и Ново село са амарикански военни бази. Те на нас няма да ни дадат нищо. Отделят си пари за поддръжка на базите. И да припомня каква беше аргументацията навремето. Как регионите с американски бази щели да разцъфнат, населението щяло да работи в базите, а се оказва, че американците дори една дъвка не си купуват, даже и на местни проститутки не плащат.

25.01 2015 в 03:12

Ех толкова години чакали да им се решат проблемите, и чак сега щатите решили да си стегнат базите. Чак сега когато се задълбочи конфликта с Русия. А нашия тъпак говори за инвестиции. Ярките си подготвят терена понеже сме на стратегическо място. Да недава господ нещо да стане. Пак сме от ебана та страна. Няма късмет тая държава. И кви политици само!!!! Пък и кви овце са хората!!!!

25.01 2015 в 02:27

Еййй, сега ако братушките ни предоставят безвъзмездно 30 милиона (ама долара, а не рубли) ще стана русофил. Ама до тогава ще си гледам на запад и през Атлантическия океан.

25.01 2015 в 02:04

Radical
Това, което казваш е факт. Десетки години българина е зомбиран от скапаната руска политика и знае само да получава. То и за това много хора милеят за доброто старо време, но това си показва и рогата отразявайки се ЗЛЕ на младите хора. Все чакаме някой да ни даде, не можем сами да се преборим или ако се опитаме и не успеем се оправдаваме с това, че нали всички били срещу нас и ни завиждали на "огромния" потенциал. Качествените хора нямат самочувствие, глупавите имат самочувствие за трима, но без никакво покритие... Манталитета ни е под всякаква критика и това всички го забелязват, но ние тъпо и упорито вярваме, че проблема не е в нас, а в другите. Рано или късно ще ни дойде акъла, освен ако не успеем дотогава да се самоунищожим! Жалко, че докато се осъзнаваме голяма част от потенциала ни се разпръсна по света, защото просто им писна да се занимават с пълни идиоти,които знаят само ЕДНО.

25.01 2015 в 00:29

15 млн.?Ще фалирате бе ,да ва еба в партньорите.

25.01 2015 в 00:19

Не бе радикал, за тях не си дори дупка на кавала! За тях си просто пръдня, която още не са решили да поразнесат с малко фосфор. е питай из форума има едно мръсно еврейско копеле, той ги "чактисва" тия работи. хвали се бил горил с него арабите...
последното не знам дали не е само негов блян, ма да приемем че е "специалист" и е така.