Полша иска 1.023 млн. евро за ремонт на двигател от изтребителите ни

Симона Костадинова 06 октомври 2015 в 11:53 3796 9

"Няколко пъти вече коментирам това. Цената е 1 023 000 евро на двигател".

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след закритото заседание на парламентарната комисия по отбрана, което продължи около час.

По думите му договорът е финализиран и е много изгоден за България.

"Ние ще ползваме и облекчения: 20% ДДС, което няма да платим, защото работим с членка на ЕС, и други 9%, които ще спестим от данъци и такси", обясни Ненчев.

Той заяви,че страната ни ще получи два двигателя от Полша за две години безплатно. Миналата седмица твърдеше, че те ще бъдат взети под наем. 

Той заяви, че не го интересува появилата се информация, че фирми близки до Младен Михайлов-Маджо ще снабдява армията с гориво.

"Не съм правил разследване кои са фирмите, но с цялата си категоричност мога да кажа. Аз не се интересувам кои са фирмите и не се занимавам с това. За мен е важна цената, не е е моя работа да проучвам кои са фирмите", обясни той.

Ненчев коментира и това, че от БСП му поискаха оставката, като заяви, че е получил "разбиране и подкрепа" дори от социалистите.

"Оставам с впечатление, че народните представители от комисията са удовлетворени от всичко онова, което съм свършил до момента", каза той.

Ненчев заяви още, че никога не е твърдял, че страната ни не може сама да охранява въздушното си пространство и предложението му чужди самолети да го пазят няма връзка с ремонта на нашите машини в Полша.

"България никога не е изпадала в състояние да не може да сама охранява пространството си. Предложението се налага въз основа на друг тип споразумения и договорки, в които ние очакваме съвместно охрана на въздушното пространство, ако това се наложи", каза Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!