Политолог: Елена Йончева е победител в дебата срещу Мария Габриел

OFFNews 14 май 2019 в 13:59 12783 4

Снимка Архив

Елена Йончева е победител в дебата срещу Мария Габриел, защото успя да изложи централни проблеми във важни насоки, които вълнуват много хора.

Това каза политологът доц. Борис Попиванов по Радио Фокус. Темите, които засегна Йончева, са свързани със свободата на словото, бедността, социалното изключване и всички фактори, които са на дневен ред от дълги години в българската история и продължават да държат България на дъното по твърде много показатели, обясни той.

По думите му дебатът беше изключително полезен и важен за българските граждани, защото се видяха два различни подхода на мислене и правене на политика у нас, представени от две сериозни кандидатки със авторитетни биографии и присъствие.

„Водачът на листата на „БСП за България“ показа подход на защита на националния интерес на дневния ред на българското общество такъв, какъвто трябва да бъде представен и защитен на европейско равнище. Подходът на Мария Габриел пък се стреми да докаже, че дневният ред на ЕК трябва да бъде водещ за българското общество. Според нея проблемите с дигитализацията и фалшивите новини са централните, основните“, посочи доц. Борис Попиванов. Силно беше представена мотивацията и на двете страни да спечелят Европейските избори, коментира още той.

„Ясна е мотивацията на Мария Габриел, защото тя има своите позиции, програма за действие и ресор в ЕК и трябва да защити политиките и практиките, които е поела и които според нея са важни“, обясни политологът. По думите му предизвикателството пред нея е огромно, защото отиващата си ЕК не успя да постигне твърде високи успехи по почти никои от водещите направления, с които се беше заела тя. По думите му мотивацията на Йончева е ясна откакто тя влезе в българската политика. „Нейната кауза е да продължи битката за повече справедливост,

прозрачност и честност от Народното събрание на европейско равнище“, каза още доц. Попиванов. 

„Силната страна на Елена Йончева е, че дългогодишната си кариера като журналист има достатъчно ясен
възглед какво не върви, какво скърца в българското развитие. Тя знае къде са проблемите и съумява да ги
изрази. Мария Габриел говори ясно и точно за конкретни регламенти и механизми на ЕС“, добави
политологът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

4

Oggie Petkov

15.05 2019 в 13:19

А кой е този измислен "политолог"? Вероятно нова мъжка калинка от партийното котило на БСП? Йончева е като една стара, раздрънкана латерна, дрънкаща клишета и лъжи от партийната сводка. Грозно, противно, елементарно създанийце, без грам личен чар и познания по европейска политика.

12094

3

дони

15.05 2019 в 11:50

Ако цитирането за n-ти път на подходящи цитати от разни доклади, прекъсването, несъобразяането с регламента, откровените лъжи, непознаването на материята, може да се нарече победа... Не знам какъв журналист е ленчето, но някой и е писал текстовете, това е несъмнено - тя е скучна, безумно скучна!!!

12015

2

svetliosdg

14.05 2019 в 19:17

Мдааа,кога точно победи,когато каза в коя комисия иска да е,и се разбра че няма представа какво прави комисията която иска Милйончева?!

11719

1

Краси

14.05 2019 в 14:43

Естествено, че устатата Елена Йончева ще победи в дебата пред оная мухла Мария Габриел.
Между другото, какво би могла да постигне в областта на дигитализацията една червена шапчица, която няма нито подходящо образование, нито акъл за тази работа и е спусната с парашут по средата на мандата. Докато търсим постове за хората, а не хора за постовете, няма как работата да върви.
Само не мога да разбера докога в Европейската комисия трябва да се измислят всякакви комисарски длъжности, само за да се назначи комисар от всяка държава. Просто трябва да стане така, че държавите, които не могат да посочат подходящ човек, да нямат комисар, а не да изреждаме всички калинки на Борисов, докато им намерим някакъв пост.