Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пиарът на ГЕРБ за сблъсъците в София Тех Парк: Целта беше да има кръв (видео)

OFFNews 06 август 2020 в 19:25 8800 7

Снимка Никола Николов

Целта беше събитието ни да бъде провокирано, да има агресия, да има бой, най главната цел беше да има кръв, за да може след това да не се говори нищо за речта на Бойко Борисов, а да се говори за бити хора, за блъскани хора, журналисти, и никой да не говори за битите хора от ГЕРБ. Това каза пред bTV началникът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов ден, след като Националната конференция на управляващата партия беше белязана от насилие спрямо граждани и Журналисти. Разговорът беше предаван на живо и през партийния фейсбук профил.

„Нали не можете да си представите, че ГЕРБ ще си плати на някого да дойде да окървави собственото ни събитие и едва ли не като бонус да платим на някакви хора, освен да бият журналисти и хора, да набият и нашите служители?“

Николов разказа, че около два часа преди началото на събитието „една група агресивни млади момчета“ са се събрали пред бариерата и са я прескочили въпреки молбите на служителки на ГЕРБ и охранители от „Боду Сот“. „Когато минават, те са съборили масата и палатката на ГЕРБ, там в едни бели кутии бяха подредени нашите баджове. Тогава допускам, че тези хора може да се взели баджове и след това да са си ги лепили“, е версията на Николов. Той беше заснет да извежда от периметъра астрофизика Нестор Арсенов, който бе поет и бит от същите мъже, които нападнаха и журналиста от ГЕРБ Полина Паунова.

„Момчето с карираната риза нямаше лепенка. Аз бях отпред пред сцената, когато той започна да вика, на висок глас да говори и да се опитва да прекъсне речта на г-н Борисов. Изчаках може би 15-20 до 30 секунди, абсолютно никой от никъде не се намеси и в един момент хората, които бяха пред него на реда, седнали, защото той беше отзад прав, и започна да се надига възмущение, знаете, като някой иска да ви прекъсне, нито е поканен, нито е част от събитието. За да не избухне скандал, да няма физическа саморазправа или някаква агресия, аз отидох при него, предупредих го два или три пъти, не съм сигурен, но аз бях на по-малко от 2 метра от всички медии от дясно. (…) Хванах го под ръката, мисля, че още някакъв колега при мен също го хвана, и го помолихме – „Моля ви, вървете!“, разказа Николов.

На въпроса защо са го предали на хората, които преди това са били в близост до сблъсъка с Полина Паунова и останалите журналисти, той обясни: „Когато отивам
натам и водя човека, един човек от лентата, която слага край на периметъра на събитието, дойде насам и аз го пускам човека и го оставям и се връщам. Този човек не го познавам категорично. Защо водя човека там е най-важното нещо – защото по предварителната ни договорка, обходът, който предната вечер сме направили на целия терен с охранителната фирма, там трябваше да има охранители на фирмата. Защо там няма охранители – аз не знам, или ако е имало охранители, какво са правили там, аз не знам“. Той обясни, че никой не се е опитал да спре провокаторите, защото е щяло да стане бой, а това била целта на провокацията.

„Целта на цялото активно мероприятие беше хората от ГЕРБ да си изпуснат нервите, да скочат на бой, да се сбият с някой, да има кръв, а конференция да няма, а да има бити хора и пребити хора, да има кръв, окървавени глави и за това да се говори през цялото време“.

Николов твърди категорично, че не познава никой от провокаторите.

„По записите се вижда, че част от лицата, които са там и правят тези провокации, макар и с маски, ги виждаме на протестите пред Министерския съвет и на „Орлов Мост“.

Той допълни, че вижда връзка между провокаторите, които са били на конференцията на ГЕРБ и останалите провокатори по протестите. „Тук се потвърждава нашата теза, нашето усещане, ние сме уверени, че целта беше някой да докара едни хора отнякъде, да ги сложи там, да бият, честно да ви кажа, като гледам профила, как са облечени, как се държат, с какъв манталитет са, даже не допускам, че те са знаели, че това са журналисти“.

Той уточни, че активистът на ГЕРБ Георги Темелков, който се вижда на два кадъра от агресията, всъщност отива там, за да разтърве хората, които се бият. Тези хора бяха неконтролируеми, обясни Николов и допълни, че Темелков нe е имал отношение към охраната, а е отговарял за разпределението на местата.

“Провокаторите навсякъде целят да компрометират ГЕРБ, да се говори за насилие, за побой над журналисти, но не и за това, което говори председателят Бойко
Борисов“.

Никола Николов съобщи, че ще подадат две жалби: Едната жалба е от името на партия ГЕРБ, колективно, която ще бъде подписана от нашия административен секретар, г-н Цветомир Паунов, а другата жалба ще бъде от колегата Ася Таскова, която беше обект, както на невербална, така и на вербална агресия, включително и телефонът й беше изблъскан, опитаха се да й го вземат и я удариха в стомаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

8

Пенчо бре

07.08 2020 в 12:00

Ха със свои думи пиарът да каже нещо за речта на вожда. Ще се оправдае, че не я е запомнил, но е била образец на словесна изящност!

2900

7

t5y67u8i7u6y5t4

06.08 2020 в 23:36

zuljin
Мухълче, моли се да не ви покаже народа кой зад кого седи, че тогава и полицията няма да ви спаси.

4005

5

МАНГО

06.08 2020 в 22:29

Този мъжа на Шехерезада ли е?

706

4

order

06.08 2020 в 21:28

Единственият заинтересуван от кръв е ТУЛУПА за да си развърже коня да бие и да вини мирно протестиращите.... стар мутренски и селски тарикатски номер!!!!!

12362

3

Хуан

06.08 2020 в 20:42

Изводът, който както винаги се налага е, че ГЕРБ са некадърни. Не могат да организират елементарна конференция, какво остава да ръководят държавата. Всеки, който се е занимавал с организиране на масови събития знае, че това няма как да се случи, ако организаторите на конференцията са си свършили работата. И много ясно, че биячите са от техните. Много интересно, какво стана с полицайте, които биха и се гавриха с децата под колоните на МС? Сигурно и те са провокатори.

2900

2

t5y67u8i7u6y5t4

06.08 2020 в 20:33

zuljin
И ти ли ще си големия боец бе зелка? Сигурно като кихне някой зад тебе подскачаш, инак в интернет си големия мъж.
 
X

Да помогнем на украинските деца!