ПФ ще има експерти във властта, но Каракачанов и Симеонов няма да са министри

Георги Савчев 23 октомври 2014 в 18:43 5276 4

Ако Патриотичният фронт участва в управлението, ще е на експертно ниво, а не на политическо. Защото в края на краищата хората ще кажат нещо много просто и ясно: ПФ си пробута лидерите да станат министри и това е цената. Не, ние показваме, че това не е цената. Ние не искаме да участваме лично, защото властта не ни интересува като самоцел, заяви пред OFFNews.bg председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Излъчване на политически лица от ПФ няма да има. Не сме изключили обаче възможността да излъчим експерти, но това е нещо, което трябва да мине през решение на нашия политически съвет и парламентарна група. Ние търсим повече експертен характер на бъдещото правителство, а не политически, каза председателят на ВМРО след днешните преговори с ГЕРБ.

Каракачанов определи като спекулация твърденията, че ще става министър на отбраната:

Никога нито някой ми е предлагал, нито аз съм се натискал в тази посока, каза той.

Въпросът с конкретните персони на управлението нас не ни вълнува. Най-важното е да се съгласува програмата, която да се изпълнява - съвместно я нарекохме "програма за стабилно управление". До момента съвпаденията са много повече. В крайна сметка най-важното е да се подпише тази "програма за стабилно управление", каза пред OFFNews.bg и Валери Симеонов от НФСБ.

Той добави, че там, където има различия, ще бъдат сформирани работни групи до постигането на взаимно приемливо решение.

Аз бих желал всички партии в парламента да се подпишат под този документ, това ще бъде гаранция за стабилно управление, заяви Симеонов.

Той уточни, че Патриотичният фронт настоява Народна партия "Свобода и достойнство" (с лидер Корман Исмаилов) да не участва по никакъв начин в управлението, но срещу останалите партии в РБ няма възражение.

Валери Симеонов коментира призива към ГЕРБ на председателя на групата на АЛДЕ Ги Верхофщадт да не формира правителство с Патриотичния фронт с думите:

"Изобщо не ме интересува декларацията на някой си, който е извън България."

Следващата среща между ПФ и ГЕРБ е другата седмица, уточни Красимир Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!