Петков защити Мирослав Иванов: Той е един от много свестните и изпълнителните (видео)

Ружа Райчева 19 май 2022 в 13:01 1540 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов-Архив

Дойдох тук по време на обедната си почивка да дам своята подкрепа към Мирослав, защото искането за неговата оставка е напълно необосновано. Той е един от много свестните и изпълнителните, прави всичко по правилата.

Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента по повод искането на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов. 

"Заради тази провокация беше хубаво да видя цялата си група и да покажем колко е важно за нас да го подкрепим като наш депутат и представител в Народното събрание, и съм щастлив, че цялата група е много единна", каза Петков. 

Миналата седмица Иванов прекъсна лидера на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, която надвиши допустимото по правилник време за изказване. Това нажежи обстановката в пленарната зала и депутатите от ГЕРБ вкупом скочиха да защитават Атанасова и обвиниха зам.-председателя, че отнема думата на опозицията. В залата настана хаос - около трибуната се събраха редица депутати, които не можаха да бъдат успокоени дори и от квесторите. 

Впоследствие ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" внесоха общ проект за решение за оставката на Мирослав Иванов. Депутатите в момента дебатират предложението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови