Петков: Всеки партньор носи отговорност за номинираните си министри

ИТН предлага Теодора Генчовска за външен министър, потвърди бъдещият премиер

Ружа Райчева 11 декември 2021 в 11:22 2897 0

Снимка БТА

Няма да губим нито минута. От понеделник тези министри стават министри на България – всичко ще бъде измервано по един аршин и очакваме от тях ефективност. Съзнавам своята роля като премиер и ще изисквам всички министри да носят лична отговорност към мен, както и аз към тях.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след като получи мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. 

Той потвърди, че Теодора Ганчовска е кандидатът на "Има такъв народ" за външен министър и добави, че към списъка проектоминистри има и едно ново име - Атанас Атанасов, който ще бъде министър на културата

"Тези министри са предложени от коалиционните ни партньори и им даваме кредит на доверие. От понеделник тези министри стават министри на България и всичко ще бъде измервано по един аршин - очакваме от тях ефективност. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни за всяка стъпка настрани."

Според него чрез комуникация могат да бъдат коодрдинирани четирите коалиционни партньори:

"Идеологически различия има, но проблемите в страната са толкова остри, че докато се справим с първите задачи, тези различия остават настрана.

Кирил Петков заяви, че тъй като БСП вчера за взели решение за крайните си кандидатури, едва вчера са разбрали за номинацията на Иван Иванов за министър на земеделието:

"Всеки партньор носи отгвороност за своите вътрешни номинации. Ние заедно ще носим отговорност за изпълнение на общите политики. Няма да се поколебаем да търсим на някого сметка, ако не се свърши работата. Ще следим дали думи и дела съвпадат."

Според съпредседателят на ПП едно от най-важните неща в този момент е овладяването на цената на тока, тъй като цените стресират много бизнеса:

"Не трябва да даваме възможност да се увеличава цената на тока за битовите потребители. Втората стъпка е овладяването на пандемията от коронавирус. Не може всеки нов щам да предзвиква нова вълна и да затваряме икономиката."

По думите му оттук нататък от ПП ще се опитат да привлекат най-добрите експерти в областта, за убедят бъгларските граждани, че "ваксините са много важни".

"Един от първите закони които ще променим ще е свързан с КПКОНПИ и съдебната власт. Надяваме се да направим една доста успешна антокорупционна комисия в парламента", каза Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови