Петков разбира Първанов, но подкрепя групата на АБВ

OFFNwes 26 февруари 2015 в 13:36 2910 0

Румен Петков

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Румен Петков

"Разбирам президента Първанов. Излишно е да уточнявам какво е отношението ми към него. Разбирам недоверието му към декларацията на министър Горанов (финансовият министър Владислав Горанов), но мисля, че това беше успех на парламентарната група на АБВ".

Това коментира коментира зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от plevenutre.bg.

"Всъщност парламентарната група на АБВ и политическото ръководство предизвика професионален дебат. В резултат на нашия натиск редица експерти излязоха и много ясно изразиха своята позиция. Ние поставихме пет въпроса. Как са определени банките, с които се работи. Отговорът, който получихме от Горанов е задоволителен. Какви са комисионните, които ще получат тези банки? Най-добрите в Европа от гледна точна на българския интерес. Всички плащания на такси и т.н. също са най-добрите от гледна точка за нашия интерес", коментира Петков.

По думите му с чувство за реализъм Първанов много рядко е бъркал в оценките си, но този път Румен Петков "с цялата си душа и сърце" иска да е сгрешил.

"В случая искам да вярвам на министър Горанов. Той излезе и декларира от името на правителството, че свалят дълга с 2 млрд. лв. И разбирам нашата парламентарна група за подкрепата, защото всичките ни искания бяха реализирани. АБВ спаси 2 млрд. лв. на българския джоб", каза още зам.-председателят на АБВ.

Той обяви, че ще се бори Националният съвет да отхвърли категорично оттеглянето на Георги Първанов като лидер на партията.

"Той е нужен на българската политика и общественост. Той е човек с гръбнак и с лице", каза в заключение Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови