Петков отхвърли офертата на Борисов: Предпочита правителство на малцинството

Според съпредседателя на ПП другото ще е предателство към избирателите, защото формацията му е създадена, за да се противопостави на "модела Борисов"

OFFNews 31 март 2023 в 21:53 9336 9

Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отхвърли идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано обяви пред бТВ, че инстинктът му сочи правителство между двете формации, спечелили най-много гласове на вота на 2 април. Според всички социологически изследвания това са коалициите ПП-Демократична България и ГЕРБ-СДС. Борисов в неприсъщ за него сговорчив тон уточни, че трябва да се направи крачка назад в името на това да се състави кабинет.

Петков обаче обяви, че коалиция с ГЕРБ няма да има и предпочита "ясно, прозрачно правителство на малцинството".

"Това е по-добре, отколкото една непрозрачна коалиция, в която никой не знае кой какво контролира", посочи Петков пред "Евронюз".

Причината за това е, че ПП е създадена, за да се противопостави на "модела Борисов". Според него обратното би означавало да предаде избирателите си. Кирил Петков уточни, че ГЕРБ и всяка друга парламентарна сила може да застане зад такова правителство.

"Ние сме готови да покажем една позитивна програма, която има много общи политики не само с Бойко Борисов, но с всички партии в парламента, където се гласуват промените. Готови сме да кажем: "Слушайте хора, не сме готови да направим компромис с ценностите си, както и да започнем да работим с вас, защото не сме забравили вашето минало. Но за да бъдат постигнати тези конкретни цели, гласувайте с нас, всички". И се надяваме, че ще получим над 121 от тези гласове", изтъкна каза Петков. 

Борисов пък смята, че без участието на ГЕРБ правителство не може да има, защото това би означавало "трайна нестабилност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1700

8

johnkill34

01.04 2023 в 10:01

Замислям се за неделя и ми се повръща. Варианти: ДПС - ясно, ГЕРБ- таталитарна партия водена от псевдо комунист-пожарникар, ПП - избягал емигрант върнат от комунисти на власт. БСП - ясно. Възваждане - не са комунисти а путлеристи с кинти от путин. Докато има руски кинти ще кретат после пак 2-3 процента.
Извода е повече от трагичен: ДСП, 3 комунистически партии + една псевдо комунистическа.
Дайте ми мотивация за гласуване.
Освен това се пъне да влезе и още една комуна на Радев с онзи смешния министър председател дето не знае какво е война.

345

7

Джендо Джедев

01.04 2023 в 08:51

Ама да, бе, Баце ти никак не ползва държавен ресурс! Само дето превзетата съдебна система, администрацията и местните власти са му в джоба, ама нищо не ползва... ;) То като се замисли човек, за 2 години само джипката му е отнета. А, да, и му намагнитиха Горанчето. :D

4738

6

Того

01.04 2023 в 06:48

Длъжността главен прокурор е напълно излишна. Това червените кхмери го вкараха в Конституцията, защото знаеха, че в комунистическата съдебна система няма безпартийни, особено в прокуратура, и защото се страхуваха от съдебно преследване поради множеството техни престъпления.

2994

5

Гражданин

31.03 2023 в 23:10

Работата е там, че Бойкикев и умнокрасотата никога не са поставяли въпрос да се реформира прокуратурата като институция. Единственото, което искат е да сменят личността, за да сложат свой човек. Част от пазарлъка с руския агент, когото подкрепиха на изборите. Обаче Украйна тури кръст на бойкикевите амбиции.

2994

4

Гражданин

31.03 2023 в 23:07

Друго си е я. От две тодини не на власт и не ползва държавния ресурс. От две години нещастната умнокрасота чегърта и го вкарва в затвора. И като резултат пак преднина на избори. Е това е да си можещ умнокрасив, нали!

5827

3

pisnamiotmutri

31.03 2023 в 22:47

Боко Тиквата (г-н Борисов) получи от САЩ възможност за поправителен като не бе включен в Магнитски заедно със своя финансов министър и осъдения и в България свой съветник Румен Овчаров. Боко Тиквата е задължен да подкрепи дори едно правителство на малцинството ако ще со опитва да реформира сталинската ни прокуратура и Кирил Петков добре го знае. Силно се надявам ДБ да не му подлеят вода.

345

2

Джендо Джедев

31.03 2023 в 22:04

Гражданин,

Друго си е Баце ти - с 0,5% мнозинство. Максимум. :D