Омиротворен, Борисов надушва правителство на ПП-ДБ с ГЕРБ

Фандъкова си знае, че вече няма да е кмет. Шишков и Демерджиев бият по ГЕРБ, Велкова и енергийният министър бият по ПП-тата, обобщи бившият премиер

OFFNews 31 март 2023 в 18:33 7160 35

Бойко

Снимка Архив

Бойко Борисов.

Инстинктът ми сочи, че ще има правителство, на народа му додея. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ще имаме още и още избори и хората ще спрат да гласуват. Сега е моментът да направим крачка или две назад, да се направи стабилно, редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в тв предаването "Лице в лице" по бТВ.

Участието му премина в напълно нестандартен за него спокоен тон.

Борисов обясни, че само със 130-140 депутати може да има стабилно правителство и бе категоричен, че това може да се постигне само от първите две политически сили.

"Не може да продъжлава така държавата. Трябва да се намери решение и да се излезе от този тупик. Хубаво е, че всички партии полагат усилия за добър резултат, което означава, че огромна част от българите ще излязат да гласуват. Ние трябва да уважим гласа им", заяви бившият трижди премиер.

Освен това Борисов обясни, че е готов на компромиси.

"Ако си победител като лидер на партия, и да не станеш премиер, е компромис. На фона на всички останали съм най-опитният, с най-доказани резултати. Трябва да се намери компромис между всички и да се направи между първите 2, това е най-добро правителство. Ако не - с останалите", заяви Борисов.

Той обаче обясни, че не предлага коалиция отсега, а това може да е след 2 април.

"Правителство на малцинството означава трайна нестабилност. Ако няма стабилна коалиция, няма шанс. Към нея могат да се привлекат ДПС и БСП. Който иска, може да дойде, но ядрото трябва да бъде такова - между двете коалиции. Лъжа е, че някой може да притисне ГЕРБ да подкрепи правителство на малцинството без да участваме. Само пряко участие! Има 2 варианта - или експерти от двете партии, или политически лица. Но това ще бъде решено след 2 април", каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов широката коалиция е "най-добрият вариант по принцип", защото би била най-стабилна и дълготрайна. Другата възможност била нещо като четворната коалиция, която да трае "ден до пладне".

Борисов каза и че иска конституционно мнозинство, за да се направят реформи. 

"Ако продължаваме да повишаваме дълга и да плащаме над 2 млрд. лихви на година, сиреч 2 магистрали да си заминават като лихви, или детски болници. Нито един човек, нито една партия или коалциия не може да устои на този огромен външен дълг", посочи той предизвикателствата към бъдещото управление.

Според него ако няма редовно правителство, дълговете ще нараснат на 100 млрд. 

За проверката на Европрокуратурата на ремонта на жълтите павета в София той посочи, че тя е започнала по сигнал през септември м.г., а не днес.

"Тя работи по тази тема за измама от фирмата към Столична община още от тогава. Днес влизат да взимат документи в деня преди размисъл. Точно като Костинброд 2. Аз аплодирам разследването на Европрокуратурата, днес излезе съобщението, защото БОП-а на Демерджиев и Радев влезе да взима документи. До понеделник щеше ли да се промени нещо? Това не е ли намеса в изборите? Ако има нарушител да е виновен, да върне парите и да го вкарат в затвора. Ние казахме, че Фандъкова няма да е кмет на София следващия мандат. Аз не бих правил ремонт там. Трябваше да затворят ринга над София, за да минават хората. Днешното им влизане е тенденциозно и обслужва президента Радев. Шишков и Демерджиев бият по ГЕРБ, Велкова и енергийният министър бият по ПП-тата", обобщи Борисов.

Според него служебното правителство наблюдава кой взима превес, а целта е да няма правителство.

"Сега ще ни нападнат, ние ще им върнем. И това не само, че не ни сближава, а разделя партиите и прави невъзможно създаването на правителство", смята лидерът на ГЕРБ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

35

Джендо Джедев

01.04 2023 в 08:53

На тъп пост какъв отговор очакваш? Каквото повикало - това се обадило! ;)

2994

34

Гражданин

31.03 2023 в 23:04

И това трябва да е отговор? В умнокрасивата паралелна вселена на избиратели на руски агент, може и да е.

345

33

Джендо Джедев

31.03 2023 в 23:00

"Подмяната и ДъБъ никога не са изявили готовност да управляват с герб без Борисов."

Вярно трябва да ви се рисуват нещата, да. :D Иначе няма как да разберете. :D

2994

32

Гражданин

31.03 2023 в 22:50

Нищо не можеш да нарисуваш, щото нямаш елементарни познания по материята. Като типичен умнокрасив активист. Подмяната и ДъБъ никога не са изявили готовност да управляват с герб без Борисов. Опитай друга опорка. Както казах забавлява ме гърченето и интелектуалната немощ на умнокрасотата. Забавлява ме повече от простотията на ББ, защото той поне признава, че е прост. А вие жълтопаветнишките комунистически отрочета на всичко отгоре имате претенции да сте умни.

5827

31

pisnamiotmutri

31.03 2023 в 22:49

Този дядка комунист и русофил е на антидепресанти.

345

30

Джендо Джедев

31.03 2023 в 22:39

Е така, де, докато Баце Е ГЕРБ - никой няма да иска да управлява с тая ОПГ. Ако пусне кокала и се махне от ГЕРБ - има не само шанс, ами и голяма възможност. Ама къде ти у тоя нарцис толкова акъл! Да взема да ти го нарисувам ли, що ли?

2994

29

Гражданин

31.03 2023 в 22:37

Джендо изтрещя съвсем. Кой бетонира монопола на Лукойл миналата година? Не беше ли един от престижен чужд университет? Чрез нахалство към прогрес ли ви е умнокрасивото мото на тия избори?

2994

28

Гражданин

31.03 2023 в 22:34

Не ми се моли на мен. Именно умнокрасотата тръби от две години че никога няма да управлява с герб. Или си проспал и това?

2994

27

Гражданин

31.03 2023 в 22:33

Диоген търси човека и намира абсурда. ПП назначени от Радев да съставят кабинет и да изгонят Радев? В коя паралелна реалност?

345

26

Джендо Джедев

31.03 2023 в 22:32

Ама моля ти се, пак "умнокрасотата" е виновна, че няма правителство, а не тулупът от Банкя, че не ще да пусне кокала. Май той намирисва на руски агент. Като гледам как се гушкаше с Лукойл и как построи на Пу тръбица... А и за едни платноходки говореше... ;)