Петков: Избори през август или септември са вредни за българските граждани

OFFNews 26 юни 2014 в 18:36 2145 5

Снимка Архив

Ако искаме в България да се проведе истинска предизборна кампания, която да даде време на хората да чуят и да вникнат в посланията на различните политически сили, то предсрочните избори не трябва да бъдат насрочвани за август или септември. Едно такова решение ще бъде вредно за българските граждани.

Това заяви членът на инициативната група на АБВ Румен Петков пред БНТ.

Според Петков подобно решение ще утвърди задкулисието, което от години отвращава хората от политиката и задълбочава емиграционните процеси и демографска криза.

Петков коментира и предстоящото учредяване на партия АБВ, както и бъдещия устав на формацията, който ще бъде един от "най-модерните и съвременните". По думите му правилникът за дейността на АБВ ще придаде и значима роля на младежката й структура, нещо, което също ще бъде прецедент за родното партийно структуриране.

"В него ще бъде заложена възможността за ефективен граждански контрол върху дейността й. Това ще гарантира постигане на основната ни цел - публичност и прозрачност при формирането на политиките ни", посочи още той. 

Петков заяви, че след предстоящия предсрочен вот не вижда възможност за партньорство с извънсистемни партии, като „Атака“.

По отношение на ДПС също бе ясен - ръководената от Местан политическа сила трябва да си вземе почивка и да отсъства от активно участие в управлението на държавата поне четири или осем години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови