Quantcast

Петков: Избори през август или септември са вредни за българските граждани

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2014 в 18:36 1591 5

Снимка Архив

Ако искаме в България да се проведе истинска предизборна кампания, която да даде време на хората да чуят и да вникнат в посланията на различните политически сили, то предсрочните избори не трябва да бъдат насрочвани за август или септември. Едно такова решение ще бъде вредно за българските граждани.

Това заяви членът на инициативната група на АБВ Румен Петков пред БНТ.

Според Петков подобно решение ще утвърди задкулисието, което от години отвращава хората от политиката и задълбочава емиграционните процеси и демографска криза.

Петков коментира и предстоящото учредяване на партия АБВ, както и бъдещия устав на формацията, който ще бъде един от "най-модерните и съвременните". По думите му правилникът за дейността на АБВ ще придаде и значима роля на младежката й структура, нещо, което също ще бъде прецедент за родното партийно структуриране.

"В него ще бъде заложена възможността за ефективен граждански контрол върху дейността й. Това ще гарантира постигане на основната ни цел - публичност и прозрачност при формирането на политиките ни", посочи още той. 

Петков заяви, че след предстоящия предсрочен вот не вижда възможност за партньорство с извънсистемни партии, като „Атака“.

По отношение на ДПС също бе ясен - ръководената от Местан политическа сила трябва да си вземе почивка и да отсъства от активно участие в управлението на държавата поне четири или осем години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.06 2014 в 11:12

Не виждам как нещо с Р. Петков в него (или Гоце) може да бъде наречено "модерно". И двамата са като извадени от оперативка на ДКМС от 80те

27.06 2014 в 10:54

стига вече със тънките сметки кой кога ще изкара повече , оставка веднага и избори възможно най-рано

27.06 2014 в 07:21

Защо да се отлага? Изборите трябва да са сега - в Неделя! Времето работи за политици мафиоти- уреждат си вотове, купуват гласове, манипулират... Всичките сте ни вредни... Няма какви послания да чуем; това са кухи обещания; видя се 25 години! Но бих гласувал за онзи, който разстреля цялата политическа пасмина като партийни ядра. Изборът е на човека и той е сега. Утре е друго.

26.06 2014 в 22:40

майкатипродажнадайба

26.06 2014 в 19:33

Пикльо Фонтански не дрънкай , а с Гоце Архарски развързвайте кесиите, че без тролове сте за никъде!!!!