Петков: Хакерската атака в Пощите не ни спря да изплащаме великденските добавки

OFFNews 20 април 2022 в 10:44 1038 0

Това, че имахме хакерска атака в Българските пощи, точно когато трябваше да изплащаме 70-те лева, не ни спря. Те се изплащат на всеки пенсионер за Великден, заяви премиерът Кирил Петков преди заседанието на Министерския съвет. 

Петков каза още, че правителството е успяло да задържи цените на тока за бита и те не са се покачили. По думите му България е едно от малкото места в Европа, където това се случи. 

Той коментира и вчерашната си среща с всички търговци на горива. Представителите на Българската петролна и газова асоциация увериха във вторник, че надценката не трябва да е непосилно висока. Премиерът заяви днес, че срещи ще се правят всеки месец, за да е сигурно правителството, че когато цените падат на световните пазари, това ще се отразява и на колонките за крайните клиенти. 

Относно идеята на "Продължаваме промяната" да няма ДДС за хляба, плодовете и зеленчуците, Петков заяви, че очаква предложение от Министерството на финансите. 

Петков поздрави и коалицията, че е успяла да стигне до съгласие за парите на пътните фирми. В момента в Народното събрание тече обсъждане на решение за предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, внесено от ИТН.

Ако решението бъде прието, работниците ще получат 50% от дължимите им пари веднага, а отпускането на останалите пари ще трябва да бъдат одобрено от регионална комисия, междуведомствена и накрая с решение на парламента. 

"Както знаем, г-н Борисов е преброил 3000 дупки и едва ли тези дупки са се случили в последните 100 дни", добави Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови