Петър Славов: Не се отказваме от мерките срещу рецидивистите по пътищата

OFFNwes 07 май 2015 в 14:18 2608 0

Петър Славов

"Трябват конкретни мерки срещу войната по пътищата. Абсурдно е да отделяме часове за дебати по темата за паркирането, а да претупваме въпроса с рецидивистите по пътя".

Това заяви от трибуната на Народното събрание Петър Славов от Реформаторския блок при дебата по приемането на промени в Закона за движение по пътищата.

Почти през цялото време на днешното пленарно заседание депутатите се караха за този закон.

Изказването на Славов беше в подкрепа на внесените от него предложения за промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат на водачи, причинили катастрофи с жертви или с причинена средна или тежка телесна повреда, да бъде отнемана шофьорската книжка до уточняване на вината.

Това предложение обаче не беше прието.

Пакетът мерки, които Славов предлага, предвиждат и бърз и стриктен съдебен контрол, за да няма място за съмнение за злоупотреби от страна на КАТ, като вината за причинената катастрофа трябва да бъде уточнена в срок до 6 месеца.

Катастрофите с жертви или с причинена средна или тежка телесна повреда са престъпления и по смисъла на Наказателния кодекс, припомни Славов.

Реформаторът не скри своето възмущение от факта, че против предложението му не е имало съществени аргументи.

Единственото конкретно мнение, изказано по време на среща на транспортната комисия, е било в посока на необходимостта от отделно разглеждане на тези предложения, а не да бъдат внесени между двете четения на закона.

Петър Славов заяви, че предложените от него промени биха били от ключово значение за справянето с войната по пътищата и възнамерява да ги внесе отново след консултации с колеги и експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови