Петър Москов: Заличаването на границите между лявото и дясното е престъпление с пагубни последствия

OFFNews 07 октомври 2022 в 12:37 852 0

Петър Москов

Снимка КОД

Десницата има нужда от лидерство, заяви Петър Москов

ГЕРБ спечелиха изборите и трябва да бъдат поздравени за това. След това направиха пресконференция, която обезмисли победата им.

Изчаках два дни, за да кажа това, защото очаквах някой да го каже преди мен. Някой от ГЕРБ например..., заяви лидерът на КОД Петър Москов. 

Проблемът с позицията на ГЕРБ не е в драматургията или в естетиката. Драмата е със същността на казаното. Тази пресконференция беше:

1.Отказ от дясно лидерство.

2.Приемане на разказа “няма ляво-няма дясно”.

3.Признание, че победата им на изборите не е, за да се даде сила на политиките, зад които седят, а да имат добри позиции, за да са на власт, независимо какви политики провежда тази власт.

4.Неразбиране, че това да си против Путин не значи да полегнеш на левите европейски бюрократи, защото за тях Путин не е противник, а алиби за провалените им политики.

5.Амнезия, че Радев е двигателя на политическата нестабилност и институционалния проводник на кремълския интерес.

Няма разлика между това ГЕРБ да иска правителство, което да се бори с инфлацията, като приема социалните проинфлационните политики на ПП, и това ДБ да иска да прави депутинизация в коалиция с БСП, каза още Москов. 

С две думи-няма разлика и разбирателството пак е за доброто на народа, нали.

Ние в КОД сме от онези опърничави хора, за които заличаването на границите между лявото и дясното е престъпление с пагубни стратегически последици. Също така считаме, че с леви политики не се постигат десни резултати и това е истина, която не се променя от това дали си в управление или в опозиция. 
Десницата има нужда от лидерство! Принципно и последователно лидерство. Казвам това, защото след четири месеца отново ще се броим, обяснява Москов. 

Да видим колко ще са опърничавите тогава. Или пък ще си живеем в поредния посткомунистичеки консенсус, завършва Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови