Петър Диков: И аз искам ремонтът на "Витошка" да е по-хубав, но толкова можем

OFFNews 13 февруари 2016 в 11:11 5605 4

И на мен ми се иска ремонтът на "Витошка" да беше по-хубав, но толкова можем, с такива служители разполагаме. Това заяви пред bTV бившият главен архитект на София Петър Диков.

Диков подаде оставка в края на миналата година след 10 години на този пост, като през това време оставката му беше искана неведнъж.

10 години са ми достатъчни, свърших много неща в София, а и влязох във възраст, в която човек трябва да обръща повече внимание на себе си. Никога няма да се занимавам с политика, ще се върна към проектирането, подчерта Диков.

Той допълни, че има намерение да направи курс по общинско управление с различни лектори, за да предаде натрупания 10-годишен опит в Столичната община.

Свърших доста неща, а работата е тежка и събира достатъчно негативи, каза той и посочи, че едно от нещата, с които се гордее, е прозрачността в работата.

Обвиненията, че е подал оставка, за да прикрие далавери, Диков определи като "смехотворни". Никога не съм считал, че съм някакъв фактор в политиката, а нося отговорност като главен архитект. Моята отговорност е видима – тя е с подписи. Ако има далавера, няма как да се крие, нито ако си тръгна, нито ако остана, коментира бившият главен архитект на София.

В сайта ни има всичките ми доклади, заповеди, всичко, няма нищо скрито нито сега, нито преди, нито за в бъдеще, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови