Пеевски с предупреждение към ПП-ДБ: Това е вечерта на знаците

Според Корнелия Нинова ГЕРБ и ДПС извиват ръцете на ПП-ДБ

Кристина Минчева 16 ноември 2023 в 17:00 2379 5

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Делян Пеевски (ДПС)

Минути след като гласуването на вота на недоверие срещу правителството се провали заради липса на кворум, от БСП, ИТН и ДПС излязоха с коментари.

Председателят на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ и ДПС в лицемерие. Според нея с демонстративното си напускане на залата двете партии са спасили кабинета, но и са показали, че ПП-ДБ трябва да се съобразяват с техните искания:

"С това, което направиха ГЕРБ и ДПС, те постигнаха две цели - с първата спасиха кабинета, с втората - извиха ръцете на партньорите си ПП-ДБ по конкретния казус с "Лукойл". Това, което се случи, е потвърждение на думите ни, че те си поделят порциите от властта, днес ги препъна спорът за енергетиката и "Лукойл". Реално спасиха кабинета, но и показаха, че ПП-ДБ трябва да се съобразяват с техните искания", коментира Нинова и добави, че БСП не се регистрира при повторна проверка на кворума, защото това означава, че утре ще има прегласуване и дават шанс на ГЕРБ и ДПС да влязат в зала и да гласуват.

Нинова визира отхвърленото по-рано днес предложение на ГЕРБ за отмяна на изключението за внос и преработка на руски петрол, когато "Продължаваме промяната - Демократична България" гласува против заедно с БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Само с демонстрации няма да стане. Да покажат "за" ли са или "против" това правителство", каза още лидерът на БСП.

Според председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов времето в залата тече по различен начин и това, че утре ще има прегласуване на вота, не означава, че в залата "утре няма да бъде днес".  

"Вътре в пленарна зала е черна дупка - една минута вътре се равнява на 30-40 минути в реалността. То в тази зала утре може да си остане днес и там няма нито един министър със здрав разум", смята Йорданов.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пък отправи послание към ПП-ДБ, че "това е вечерта на знаците".

"Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с Възраждане и БСП. Това не може да се случва", заяви Пеевски. 

По-рано от ДПС се присъединиха към тезата на ГЕРБ, че ПП-ДБ се комбинира с опозицията, за да управлява общински съвети - като този във Варна, например.

"Или ще има евроатлантическо мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което управлява България - ние в него няма да участваме. Както видяхме - и колегите от ГЕРБ няма да участват", заяви Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

5

БотоксПутю

16.11 2023 в 22:27

С дерогация или без дерогация, борбата е за приватизация на Нефтохим. Шиши и Боко го предпочитат дюс (plain) , демек гол, без дерогация.

2073

4

Johnny B Goode

16.11 2023 в 20:03

Чудя се на колегата отдолу... Колко ли трябва да си извратен, а да те кефят уроди като този "правен в час по трудово" (по д-р Филипов) отявлен мошеник.
Не ви ли е ясно каква игра се играе? Нефтотхима ще има нов собственик скоро, трябва да му падне цената.
Ама да не си мислите, че това дебеличкото момченце или пък някоя бивша мутра-премиер ще го лапнат? Не, няма такава работа. Те само за евроатлантизъм и за благото народно мислят.
Както казваше един мой стар професор, докато има говеда, ще има и касапи.

2073

3

Johnny B Goode

16.11 2023 в 19:58

"...време е сега потайно,
грозна, невярна полунощ"

17439

2

мнение от IP

16.11 2023 в 19:54

Как пък ДПС и ГЕРБ си лепнаха етикета евроатлантици. Малко като Гешев (преди да му бият шута се пробва с това етикетче). Ахмед Доган, 2016 г.: "Русия се възражда като алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб"

605

1

Wenc

16.11 2023 в 17:16

Евала на Шиши..
Кефи ме как гърби тия неможещите.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика