Пеевски хвали правителството за Израел, настоява за трети самолет

OFFNews 10 октомври 2023 в 12:45 1171 1

Делян Пеевски в парламента

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Делян Пеевски в парламента

Депутатът от ДПС Делян Пеевски похвали "перфектната работа" на правителството по успешното прибиране на българите от Израел, но "призова и настоя" правителството да изпрати и трети самолет за евакуация на българи, съобщиха от пресцентъра на партията.

До момента кабинетът Денков е изпратил два правителствени самолета, които да върнат българите у дома след ескалацията на конфликта между Израел и Палестина. Първият самолет се завърна със 67 български граждани на борда, а с втория самолет се прибраха още 87 души.

Днес Пеевски отчете "перфектната работа на правителството", като лично спомена вицепремиера Мария Габриел, транспортния министър Георги Гвоздейков и ръководството на Народното събрание.

В позицията му пише, че е силно загрижен от информацията за още бедстващи българи в зоната на военните действия. Пеевски "призовава и настоява" правителството да предприеме необходимите действия за изпращането на трети полет, който да прибере невредими българските граждани, блокирани в Израел.

Пеевски конкретно споменава футболиста от българския национален отбор Йоан Стоянов и група от 65 българи, желаещи да се приберат в България. "Настоявам българското посолство в Тел Авив и консулската служба към посолството за активна комуникация с нашите сънародници, с една единствена цел – успешното им завръщане в България", пише Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков