Патриотите настояват за КСНС и дебат в парламента за базата на НАТО

OFFNews 09 февруари 2015 в 09:11 5720 14

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Красимир Каракачанов

Патриотичният фронт (ПФ) ще настояват за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента и дебат в народното събрание за разполагането на база на НАТО.

Това обяви в интервю за БНТ съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов. 

Според него дебатът в Народното събрание за базата на НАТО е нужен, за да разбере обществото, че не става дума за разполагане на ракети, самолети и ядрени бомби, а за логистичен център  да спрат спекулациите.

Идеята за свикване на КСНС пък е да се обсъди като цяло ситуацията с националната сигурност в България.

Красимир Каракачанов напомни, че една от заплахите за националната сигурност е миграционния поток - засега от Близкия Изток, но има и нова ситуация - българското население в Украйна.

"Има 500 хил. души българско население в Украйна. Част от това българско население иска хуманитарна помощ, има хора, които не желаят да отидат да се сражават, защото това е гражданска война. В тази война участват българи от двете страни на бариерата - в Източна Украйна и в доброволните отряди на Русия. Тези хора искат ясна позиция на България, а ние нямаме такава", уточни Каракачанов.

Той напомни, че за разлика от другите държави, в които живее българско население, българите в Украйна имат само украинско гражданство, защото съгласно тяхната конституция нямат право на двойно гражданство. Затова трябва да се мисли за визи с дълъг срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!