Патриотите искат до 10 г. затвор за трафик на хора

Ивайло Анев 09 юли 2015 в 11:01 2468 2

Снимка БГНЕС

Емил Димитров - Ревизоро

От Патриотичния фронт искат тежки санкции за трафик на нелегални имигранти. Те предлагат поправки, които да бъдат гласувани на второ четене при разглеждане на изменения в Наказателния кодекс.

Предлагаме мерки във връзка имиграционния натиск, обясни депутатът от ПФ Емил Димитров – Ревизоро.

Според предложените поправки, каналджиите, които помагат на чужденци да влязат в страната без разрешение през определените за това места, се наказват с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до пет хиляди лева. При утежнени обстоятелства наказанието ще е още по-голямо – затвор от една до десет години.

Това ще са случаите, когато е ползвано моторно, въздухоплавателно или друго транспортно средство или когато преминаването е организирано от група или организация.

За утежнено обстоятелства ще се считат и когато преминаването е извършено по начин, опасен за живота на преминаващите лица.

Според поправките се предвижда и конфискация на превозното средство в полза на държавата.

„Увеличаващият се миграционен натиск доведе до повишаване броя на незаконните имигранти, а липсата на наказуемост води до масово безконтролно транспортиране през територията на България на незаконно влезли в страната чужденци“, обоснова предложените поправки Ревизоро.

Предложените поправки предвиждат и сериозни наказания и за длъжностни лица, които са подпомогнали преминаването през границата. Това ще са от 3 до 12 години затвор, глоби от 10 до 30 хиляди лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!