Патриоти искат връщане на смъртното наказание

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 13:39 4846 9

Депутати от Патриотичния фронт подкрепят връщане на смъртното наказание. Това се казва в прессъобщение на ВМРО, разпространено до медиите.

В парламента днес се проведе пресконференция по повод кампанията, инициирана от интернет страницата Lentata.com и журналиста Мартин Карбовски. С това е даден старт на кампанията „ЗАРАДИ ЖИВОТА: Възмездие“, която се осъществява с активната подкрепа на ВМРО, евродепутата Ангел Джамбазки и на народния представител от Патриотичен фронт Искрен Веселинов.

На срещата са присъствали роднини на Вероника Здравкова, убита през февруари 2015 г. във Велико Търново, Яна Кръстева, убита през юли 2011 г. в София, Тодор Йорданов, убит през януари 2016 г. във Враца, Михаил Стоянов, убит през септември 2008 г. в София, Николай Димитров, убит през октомври 2013 г. във Враца и други.

Кампанията е естествен отговор на молбите и гнева на почернените семейства в опита им да срещнат и намерят справедливост, категорични са инициаторите на кампанията, се посочва в прессъобщението. Тя се провежда под мотото „В памет на мъртвите. В името на живите” и е посветена на исканото, търсеното и нужното възмездие за смъртта на всички българи, чиито убийци или са на свобода, или излежават минимални присъди.

Евродепутатът Ангел Джамбазки отбелязал, че при ширещата се тежка престъпност има резон с референдум да се върне смъртното наказание.

През последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание има възпираща роля, убеден е и народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

Дебатът все повече ще се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята бе смятана за антихуманна. Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост, не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода - да убива отново, аргументира се Веселинов и подчерта, че на това трябва да се сложи край.

Никой не е застрахован, че това няма да се случи и на него. Не трябва да се забравят тези дечица. Ние вече не можем да помогнем на себе си, но искаме да помогнем да не се случи и на други, заявиха почернените от скръб родители и разказваха с мъка за преживяното.

Те поставиха и своите искания: да се обърне сериозно внимание на превенцията, компетентните разследващи и правораздавателни органи да вършат съвестно работата си, да се достига до 100% доказване на убиеца, за да не отиват невинни в затвора, а убийците трябва да получават адекватни присъди – над 30 години за убито дете под 18 години.

Своето мнение и предложения изложиха народните представители от ПГ на ПФ Красимир Богданов, Димитър Байрактаров, Борис Ячев, Християн Митев, Милен Михов и Султанка Петрова. Те са единодушни, че трябва да не се отлага предприемането на законодателни мерки без тънки партийни и лобистки интереси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 14:54

Нещо забравят май, че сме в ЕС и няма как да стане...

29.01 2016 в 21:40

Не е лочо като идея.И можем да започнем с парламент,правителство,съд,прокуратура(подредбата е на случаен принцип,не по важност).

29.01 2016 в 21:04

Чудесно!Сещам се и кои могат да са първите 240 кандидати за електрическия стол

29.01 2016 в 16:20

Идиотията е пълна.От кога келеша от Враца го убиха след като още няма експертиза за смъртта му.Мръсни манипулативни медии,дано се пържите триста години в ада.Тези измекяри-депутатите-вместо да изместват вниманието на хората към незначителни неща,да се захващат за работа и да почват да борят корупцията.Каква наглост-доклада бил положителен,ние сме като румънците и в БГ нямало такива работи като висша корупция.От Брюксел я виждат,народа я вижда,само те не я виждат,каква наглост и безочие.....

29.01 2016 в 15:35

При неработещ и корумпиран съд, искат смъртно назакание? Някаква дУпетатска патрЕотска логика ще да е това.

29.01 2016 в 14:19

Страшна ще е работата. Мафията вече няма да гърми, а ще опрасква с главния прокурор. "Патриотите" и те ядат от копанята на Доган и те са кръвно свързани със същите антибългарски кръгове по ДС линия и порциите в копанята. Като стане въпрос за смъртно наказание, никой не се сеща, че смъртно наказание имаше в глава първа на наказателния кодекс - престъпления срещу Републиката. Вероятно политическата каста вярва, че винаги ще назначава главния прокурор и ще стои над закона, затова като не намират никаква българска кауза, за която да се захванат, остава да провокират обществото с радикални идеи, че поне някой да се излъже да пусне бюлетина за тях.

29.01 2016 в 14:06

Света върви към максимално наказание 20-30 години ние за смъртно мислим. Затвора е за наказание и поправка на престъпника(не че върши работа). Нужно е да има страх от влизане в затвора - да знаеш, че ще те хванат и вкарат в затвора, а не като сега да има реален шанс да ти се разминава. Като те убият какво? Ще се чувстваш наказан и ще страдаш? Единственото хубаво нещо на смъртното наказание е, че излиза евтино за народа.

29.01 2016 в 13:58

Не трябва да се връща.

offnews: Защо наричате тези хора патриоти? Нима други, които не мислят като тях или не са от тяхната партия не са патриоти. "Патриот" не е търговска марка, която някоя партия държи и ако някой друг иска се смята за патриот, то непременно да е от тая партия. Демокрация сме, все още, и патриотизмът също може да бъде разбиран по различен нАчин.

29.01 2016 в 13:51

Добре, де.. ВМРО, та ВМРО.. Досега само пищят, но от както са в политиката веднът не инициираха този референдум.. Страх ги е от отговора на хората ли.. или просто да разлайваме кучетата от време на време. Защото този референдум ще е и референдум за излизане от ЕС, а повечето хора ще утвърдят зверската си жажда за мъст.. Това наказание има смисъл само и единствено при абсолютно 100% гаранция за извършителя, че той е рецидивист, че няма шанс да се поправи, че е извършил деянието предумишлено, жестоко и не съжалява за това, а и не търси реабилитация пред себе си и обществото - това е паразит и той трябва да се чисти! Същото и за изнасилвачите - тежка химическа кастрация!! Но иначе, ако вземе та се окаже, че човек е невинен - какво правим - връщаме го от електрическия стол или му възстановяваме потентността