Първото работно посещение на Радев ще е в Брюксел

OFFNews 23 януари 2017 в 18:55 3847 1

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

На 30 и 31 януари президентът Румен Радев ще направи първото след встъпването си в длъжност работно посещение в Брюксел.

На 30 януари българският държавен глава ще има срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

На 31 януари Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Държавният глава ще посети офисите на българската делегация в Главната квартира на НАТО и ще се срещне с нейните членове.

В рамките на визитата си президентът ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили в Европа в Монс. Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с генерал Къртис Скапароти - върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. След това ще се проведат пленарни разговори между водената от българския президент делегация и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

По-късно държавният глава ще се срещне с българските военнослужещи във Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови