Екипът на Радев официално влиза в президентството

ОFFNews 23 януари 2017 в 09:22 6859 0

Снимка Сергей Антонов

Днес президентът Румен Радев официално ще представи своя екип. Очаква се секретарите му да поемат и основните ресори в служебния кабинет. 

Хората, които ще са част от екипа на президента Румен Радев, присъстваха вчера на церемонията при смяната на властта в Гербовата зала на президентството.

Сред тях бяха журналистът Иво Христов, чието име е спрягано за началник на кабинета, Елена Йончева, която ще е най-вероятният прессекретар, както и полковник Димитър Стоянов, за когото се знае, че ще бъде главен секретар. На церемонията присъстваха и проф. Емилия Друмева, която се очаква да оглави правния екип на президента и Деница Златева от БСП, която ще бъде най-вероятният външнополитически съветник.

А името на бившия кмет на село Труд Николай Копринков е спрягано за секретар по регионална политика.

Сред хората от екипа на президента ще бъде и Надя Младенова, която е член на Националния съвет на БСП.

Младенова работеше в екипа на евродепутата и сега вицепрезидент Илияна Йотова, а в правителството на Пламен Орешарски беше началник на кабинета на министъра на образованието Анелия Клисарова.

В интервю за националната телевизия Радев заяви, че ще разчита на експерти за служебното правителство, което ще назначи. Той беше категоричен, че няма да иззема функциите на премиер и няма да се бърка в работата, на който и да е кабинет.

Той изрази надежда, че това ще бъде ефективно правителство, което има за цел да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство.

Румен Радев заяви, че има с кого да се посъветва за правителството и приема като голям плюс това, че не е политически обременен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!