Първият полет от София пристигна в Скопие за 35 минути

Йорданка Веселинова, София-Скопие 11 февруари 2022 в 12:33 2562 1

Снимка OFFNews

Делегациите на България и Северна Македония кацнаха на летището в Скопие с първия директен полет по възобновената линия между двете столици.

Първият полет до Скопие в снимки

На борда на самолета на българската авиокомпания "Гъливер" бяха министрите на транспорта и съобщенията и на туризма - Николай Събев и Христо Проданов, както и председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров. В делегацията на Северна Македония участваха министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката.

Полетът продължи 35 минути и кацна на Международното летище в Скопие, където делегациите бяха посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония.

След това делегациите пристигнаха в Клуба на депутатите в Скопие, където вече започнаха официалните срещи на двете делегации, както и съвместната среща на туроператорите от България и Северна Македония.

Около 13 часа министрите и представителите на бизнеса ще проведат съвместна среща. Час по-късно ще се проведе и пресконференция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови