Първанов: Съдбата на парламента е почти на косъм, време е за КСНС

OFFNews 14 февруари 2014 в 21:01 6747 11

Георги Първанов. Снимка: Булфото
Георги Първанов. Снимка: Булфото

Георги Първанов се обяви за незабавно свикване на Консултативния съвет за национална сигурност.

Реакцията и на институциите, и на партиите трябва да е много бърза, заради усложнената ситуация около скандала в парламента, след решението на депутатите да не одобрят предложението на ДПС за предизборна агитация на майчин език, заяви Първанов пред bTV.

Според него днешният пореден парламентарен скандал почти е поставил на косъм съдбата на 42-то Народно събрание.

А една от причините за подобни политически разногласия е именно липсата на ясно коалиционно споразумение за управлението на държавата, което да определи границата на неотстъпните политически ангажименти и компромиса. На България й трябва действено управление, което да има зад гърба си мощна подкрепа. Ако не може да има ефективно управление, ако не може да има управление, което да решава проблемите на хората и да извежда България от кризата, то тогава наистина ще трябва да се отиде към предсрочни избори, посочи той.

Първанов отново уточни, че не е привърженик на идеята за предсрочни избори. Той обаче е категоричен, че няма смисъл от управление в условия, при които усилията на партията мандатоносител се блокират при всяка важна стъпка.

Според Първанов, информацията в медиите за напускането на екипа му от Нидал Ангафари е „противеовес на тези 1000 души в Монтана, които минаха в АБВ”.

Президентът заяви, че няма да коментира въпроси, които са възникнали „в експертното осигуряване на АБВ”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!