Първанов очаква предсрочни парламентарни избори до пролетта

OFFNews 28 октомври 2016 в 20:21 6292 2

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че очаква предсрочни парламентарни избори най-късно през пролетта.

Мирише на предсрочни избори, не заради това, което ще се случи на президентските избори, а защото очевидно този кабинет не се справя, Борисов не удържа положението, коментира Първанов в ефира на bTV. 

Той беше категоричен, че ДПС, което подкрепи Пламен Орешарски, ще играе важна, ако не и решаваща, роля на изборите на 6 ноември. 

Първанов повтори тезата на кандидата на партията за президент Ивайло Калфин, че БСП и ГЕРБ играят уговорен мач. 

Вчера, например, бях в Монтана и хората, когато стана дума за тази двойка Радев-Цачева, започнаха да скандират „горчиво“. Знаете, това е реакция на публиката, когато тя става свидетел на уговорен мач. Те на практика дебатират сами по между си. Те се опитват да сведат сблъсъка между двете големи политически сили и до двуполюсния модел. Т.е., ако не е единият, ще бъде другият – това е вредно за България, това е модел, който ни обрича. 

Лидерът на АБВ коментира и ситуацията с АЕЦ "Белене". 

По думите му с "Белене" и „Южен поток“ страната ни е пропуснала възможността да изгради два изключително изгодни за България проекта.

„Към днешна дата трябваше да работят, ако се не лъжа, и двата реактора на „Белене“. Но ние на практика подарихме „Големия шлем“ на Ердоган, защото „Южен поток“ стана „Турски поток“ и Турция строи четири пъти по-мощна ядрена централа. Какво значи това? Те да не са, образно казано, „по-загубени“ от нас? Още повече, че строят тези съоръжения при по-неизгодни от нашите условия", посочи той, като допълни, че трябва да се търси политическа отговорност от премиерите.

Шест поредни правителства носят отговорност за това да не се случи "Тройният шлем“, заяви Георги Първанов и допълни, че причината е нареждане отвън. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови