Първанов и Петков няма да отидат на пленума на БСП

Нели Чолашка 31 януари 2014 в 14:13 3803 8

Георги Първанов и Румен Петков

Георги Първанов и Румен Петков, които са част от движението АБВ, но са и членове на БСП, няма да се явят на пленума на партията утре, към което ги призова вчера в официално обръщение лидерът на левицата Сергей Станишев.

Не съм човек, който си мени мнението от днес за утре, както правят някои хора на "Позитано" 20, коментира Първанов. В сряда, след като от БСП обявиха, че ще го изключат на пленума, той обяви, че нито се страхува от изключване, нито вижда смисъл да участва в заседанието на Националния съвет на партията на 1 февруари.

"Този апел да отидем да си побъбрим на "Позитано" 20 не ми изглежда чистосърдечен. В понеделник бяхме изключени, във вторник се бяхме самоизключили, в сряда продължихме напред, а в четвъртък ни призоваха", коментира Румен Петков.

След като заплахата за изключване от БСП не стресна Първанов и Петков, лидерът на БСП Сергей Станишев направи вчера изявление, в което ги призова да размислят и да се откажат от отделна листа на евроизборите. Смятам, че единна листа на левицата е възможна и е правилното действие, обяви в изявление от "Позитано" 20 Станишев.

Вместо това на брифинг в НДК водачът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин представи приоритетите на движението: борба с демографската криза, стабилизиране на икономиката чрез намеса на държавата, качествено образование, достъпно за всички здравеопазване и прозрачна работа на институциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!