Quantcast

Първанов: ГЕРБ са най-заинтересовани тефтерчетата да изчезнат

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2014 в 10:58 4542 11

Георги Първанов

В изчезването на записките на Филип Златанов няма нищо случайно и в случая се вижда дългата ръка на този, който е заинтересован да ги няма тефтерчетата на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликтите на интереси. Заинтересованите са много, имената им са на страниците, но най-заинтересовани истината да не излезе наяве са ГЕРБ.

Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов в интервю за bTV.

„Дали има тефтер или не е подробност, не маловажна, но със сигурност такъв стил е имало, но не само при ГЕРБ. Да не би при последното правителство да не е имало – ние станахме свидетели на безброй политически уволнения”, подчерта той.

Първанов призова „да правим известни разлики между поведението на ГЕРБ преди (...) и сега”, като посочи, че по време на първия кабинет „Борисов” имало „тежък натиск и елементи на репресии”, докато сега се виждали диалог и „различен стил”.

Първанов не се отказа и от думите си от 2010 г. – че лидерът на ГЕРБ е бил „слаб премиер”. Той обаче изрази надежда, че това няма сега да се повтори.

По думите му АБВ има ролята на социален коректив отвътре на управляващото мнозинство, но освен това нейната група „дава стабилност на правителството, докато някои други групи го дестабилизират”.

Първанов даде пример с коледните добавки за най-бедните пенсионери, където социалният министър Ивайло Калфин е изиграл ролята на катализатор.

Именно темата за пенсионната система е „взета на въоръжение” от АБВ и ако има сериозно разминаване по нея, може да се стигне до напускане на властта.

Георги Първанов показа документ, който удостоверява, че не притежава средства в Корпоративна търговска банка. По думите му става дума за „приятелски огън”, която датира от преди избора на Михаил Миков за лидер на БСП.

„Кръгът около бившия председател на БСП със сигурност е най-заинтересован от този слух”, посочи лидерът на АБВ и допълни, че затова е „за” падането на тайната на ВИП вложителите.

По отношение на БСП, Първанов беше откровен: „Изпитвам тревога и това не е поза, стабилността и успеха на левицата е функция на стабилността и успеха на всяка лява партия”.

По думите му, в момент БСП вървят по пътя на кадровото обновление, но тепърва ще осъзнаят, че е време за „дълбоко идейно обновление”.

Георги Първанов подчерта, че винаги е бил привърженик на консолидацията на левицата. „Аз съм готов да платя възможно най-високата цена – мога да се оттегля, ако съм пречка за обединението”, каза той, но допълни, че това не трябва да се прави самоцелно.

„Не бих искал да имам съдбата на Иван Костов, защото след като той се оттегли, зад него останаха само руини”, заяви бившият държавен глава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2014 в 18:21

Не говорете глупости....най-заинтересовани да изчезнат тефтерчетата имат тези които спретнаха този скандал.... .ГЕРБ нито губи нито печели...техните имена вече бяха огласени....да изчезнат тефтерчетата имат:1-во - ако тефтерите са фалшиви (защо никой не е виждал оригиналните тефтери?) - фалшификаторите, за да не се разбере измамата и 2-ро, ако са истински - тези, чиито имена фигурират в тефтерите, но не бяха огласени (защо информацията се поднасяше избирателно....и защо непременно ББ да означава Бойко Борисов, а не Богомил Бонев например и той е бил шеф на МВР и той може да има лоби и интереси по случаите) ....след изчезването на тефтерите няма как да се докаже, че ги е имало, (както стана с ДП на 10).....например.....

22.11 2014 в 15:49

Кой ли му вярва на Първанов, вече?

22.11 2014 в 13:36

Да ги бяха съдили вече толкова време са в тях тия тефтери, а не да ги дават на пенсиониран агент на ДС да ги губи в смешен сценарии със спукана гума. Същата работа като Костинброд - имаш доказателства, а се ослушваш да отшуми. Все тая - да крадат и до убиват щом народа спи. 90% реално не гласуваха за ГЕРБ, а те дойдоха с купени гласове да крадат и овцата чака да я спасят от клане. Ще им платим и КТБ, надухме им Fibank и ще се научим да купуваме от Lafka. 500 години са ни тренирали ще се справим.

22.11 2014 в 13:20

Бошлаф.
Аз бех заинтересовантен от тефтерите. Беха мазни и тежки. Под тех заровИх три бирени бутилки, дадох ги при ПеШо на вторичните, и искрах за ено шише ракия.

Което, собствено, вероятно е и цялата реална далавера. Трима души са кярили по два кинта, а че от това е рухнала държавата - кво им пука. Те нали са пили по едно малко на аванта. На пияните и лудите не им дреме, че изяждат утрето на децата си. Тъпан бие, майка плаче, чалгаджийка кълчи балдъри на масата. Кеф! Кеф, лелеее!!
Или герп, ли, как му викат сега?

22.11 2014 в 12:50

Всички сте заинтересовани тефтерчетата да изчезнат, защото сте навързани като свински черва! Ако един падне, след него може да стане лавина!

22.11 2014 в 12:45

Гоце, на теб не ти вярват вече нито в ляво нито в дясно.

22.11 2014 в 12:33

Факт е, че ГЕРБ имат най-голям интерес. Най ме дразни това, че дори и не почакаха да мине малко време от влизането им във властта, а ведднага почнаха да си разчистват миналото. По въпросът с БСП смятам, че им трябват доста по кардинални промени - да почнат с чистка на хора, като Манолова, Кадиев, Добрев, които допринасят за лошото име на БСП.

22.11 2014 в 12:19

Ами така е , има резон , въпросът е тогава защо ги подкрепяте като цяло ?

22.11 2014 в 12:17

Браво на другарите, добре го изиграха и продължават да подклаждат огъня, но я да видим какво говори факта, че "ДП" станало на "10" в тефтерите, не е ли повече от ясно, че цялата кохорта червени боклуци, независимо от партийната им принадлежност ГЕРБ, ДПС, БСП, АБВ, ПФ, РБ ... всички до един дават мило и драго да запазят статуквото и режисират всякакви постановки с най-различни примадони, цирка е голям, ама и милиардите от банките и заемите не са малко нали?! Важно е мародерствата, кражбите и лапането да продължи, а простата рая да си трае и да се радва на зрелища и измишльотини, а червените барони да пълнят сметките.

22.11 2014 в 11:51

ГЕРБ винаги са били най-заинтересовани от това изчезване на тефтерчетата. Все пак нека не забравяме, че вътре седят инициалите на Цветанов, Борисов и Фидосова. Неоспорими следи, водещи към мутрите. И как се получава власт в държавата ни. И кой мислите има интерес от това? Този, който беше осъден на първа инстанция, най-вече. Сега ще се появят сведения и че са били фалшиви нещата, че са преправяни. И никога няма да се разбере истината, както никога не се разбра истината за агент Буда. ;)