Първан Симеонов: Ако Борисов ще сменя министри, да е преди Коледа

OFFNews 07 декември 2015 в 08:57 4081 6

Правосъдният министър Христо Иванов има опция - ако гласуването на конституционните промени не стане така, както той се надява, да преосмисли участието си в правителството. Ако премиерът Бойко Борисов реши да сменя министри, е хубаво да го направи преди коледните празници. 

Това коментира политологът Първан Симеонов по повод евентуални министерски оставки. 

"Ако се съди по изявленията на Радан Кънев до този момент, не му се иска такъв вариант. Две са опциите – очевидно седиш във властта, защото това е прагматично и носи полза. Другата е ДСБ да напусне цялото това нещо и да потърси позициониране като опозиция. В цялата тази сивкава политическа маса в момента няма опозиция. БСП се вглежда в себе си, а последното, което е ДПС, е опозиция”, заяви Симеонов.

По думите му големият въпрос е, ако ДСБ напуснат Реформаторския блок, кой ще ги последва.

"Реформатори и ДПС се конкурират за любовта на Борисов от месеци насам. И двете смятат, че присъствието на другия е прекомерно, че другият е загубил местните избори и че премиерът не може без тях. Според мен през последната година Бойко Борисов се движи плавно от реформи към статукво”, на мнение е политологът.

Той не изключи варианта част от Реформаторския блок "да катапултира" и заяви, че той ще става все по-интересен оттук нататък. "Продължавам да смятам, че по-малко вероятни са някакви драматични неща, но нека да не ги изключваме", заключи Първан Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови