Партийците искат Корнелия Нинова за кмет на София

Партията избира сред 15 опонент на Фандъкова за вота

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 10:33 4032 17

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно, след като приключи окончателно процесът по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции. Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област, съобщиха от БСП. 

Най-често посочваните имена са на зам.-председателя на Корнелия Нинова, на председателя на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, на Георги Кадиев - депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, на социолога проф. Михаил Мирчев, на евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.  

"След завръщането ми от Москва ни предстоят срещи с всички номинирани за кандидати за кмет на София“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че по време на тези срещи ще се изяснят вижданията и концепциите на кандидатите за столицата. „Всеки един от номинираните има своите достойнства и богата биография. Идеален кандидат няма. Търсим най-подходящия и с делегатите на градската конференция ще преценим кой ще бъде той с оглед на целите и задачите, които си поставяме за София. Искаме да се представим достойно и да покажем, че БСП е научила уроците си“, каза още той.

Председателят на столичната организация на левицата припомни също, че приоритетите в програмата й за София ще бъдат пет - благоустройство, здравеопазване, образование и култура, общинска икономика, транспорт. "На тази основа ще построим и нашата предизборна кампания, както и посланията“, добави той. Паргов обясни, че основната линия, която до този момент се следва е „Другото лице на София". „Това е мотото в подготвителната част от нашата предизборна кампания. Въпреки че в София направиха много инвестиции, градът има нужда да изглежда по различен начин. Трябва да се изравни стандартът между централната градска част и периферията, без да сблъскваме гражданите. Това е задължително, ако София има претенции да бъде модерна европейска столица“, подчерта Паргов. По неговите думи концентрацията на ресурс и средства само в големите инфраструктурни проекти е за сметка на нерешени с години на пръв поглед малки проблеми. „А точно те са най-съществени и определят начина на живот на всеки гражданин. За нас в тази кампания именно гражданинът ще бъде на първо място", категоричен е Калоян Паргов. 

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Основният ангажимент на ръководството на Градския съвет на БСП в София до 25-и юли ще бъде организацията на форума. Паралелно с това предстои и провеждането на още три кръгли маси, които са част от поредицата тематични дебати, започнати от столичната организация на левицата от няколко месеца насам. Първата от оставащите публични кръгли маси е планирана за 8-и юли от 16,00 часа. Тя ще бъде с представители от културните среди и ще се проведе в столичния хотел "Анел". Следващата ще бъде на тема "Образование", а последната ще е за общинската икономика.

След провеждането на тези публични дискусии и на базата на обсъдените проблеми по темите на градската конференция ръководството на БСП-София ще приеме и предизборната платформа, с която ще се яви на предстоящия местен вот. 

Имената: 

1. Корнелия Нинова
2. Калоян Паргов
3. Георги Кадиев
4. проф. Михаил Мирчев
5. Илияна Йотова
6. проф. Иван Данов
7. Евгения Живкова
8. Жельо Бойчев
9. Костадин Паскалев
10. Янаки Стоилов
11. Борислав Цеков
12. Румен Гечев
13. Панайот Бончев
14. Таско Ерменков
15. доц. Иво Христов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.07 2015 в 16:46

няма хора, нямааааа
що не вземете върнете и Р.Овч ... та съвсем да ви отива ?

06.07 2015 в 16:35

Не щем баба Корнелия, оцапана до уши от енергийния бизнес. Да смени фамилията си поне с Курвоазие, че всички да знаят с кого си имат работа.

06.07 2015 в 13:19

Възможно е и да съм "червен боклук", но имаш ли с какво да го потвърдиш?

Щото аз мога да ти посоча ясно и конкретно фактите за герб, от които правя обобщенията по-долу. Примерно:

Герб, 2009: 1,678,583 гласа
Герб, 2014: 1,072,491 гласа
Разлика: -606,092 гласа или спад с 36%

Какво ти е обяснението, народна любов?

Ако комунетата не бяха толкова огладнели и Съсела не беше толкова прост и зависим, Герб щеше да е заминал отдавна. За сделката за кабинета е достатъчно само да си спомни човек многото убедени клетви на "лидери" на РБ, че няма да се коалират с Герб. Какво стана, та се спазариха?

Принципи в българската политика няма, затова всичко е затънало в лайна. Вие, партийните тролове имате също заслуга за тая работа - лепите обиди и лъжи и се правите, че фактите ги няма.

06.07 2015 в 13:05

Корнелия Нинова - поредния жертвен агнец на БСП в София. Хроника на една предизвестена смърт и разбита политическа кариера. Не ми е ясно другарите нямат ли поне капчица самоуважение или просто им доставя удоволствие да бъдат унижавани. За пореден път.

06.07 2015 в 13:02

Тези гореизброените 15 парцала са директно за затвора, не за кметове! :)

06.07 2015 в 13:01

уточнител, ти си просто един ЧЕРВЕН БОКЛУК - нищо повече !

06.07 2015 в 12:57

"що отново Б.Б. ги напляска по дупетата ? "

Кога ги е "напляскал"? Гербавите взеха много по-малко гласове от изборите 2009-та и управляват с коалиция от купени депутати от три партийчета. Или ти сметаш, че ръбатите си легнаха с гоце и разни полу-нацита заради принципи, а не за власт и кинти?

Ако ги нямаше спонтанните протести от лятото на 2013 и загубата на доверие в БСП от твърдия електорат заради протестите, украинската криза и ДПС-то, Боце щеше още да се снишава, както се снишаваше преди евроизборите и договорката с ДПС.

Къде беше тоя смел Б.Б. през 2013? Що никой не го чу да гъкне?

"Напляскал" бил, хаха. Баси и веселяците сте.

06.07 2015 в 12:51

"/ДОКАЗАН ФАКТ/ от 25 години "

Доказан? В София не е имало кмет-комунист от Стефан Нинов насам. Софийската мизерия от последните 25 години е дело изцяло на некомунисти.

06.07 2015 в 12:50

До тъпия "уточнител".
А, миналата година, когато на власт бяха Сидер ага, Местан и Станишев, що отново Б.Б. ги напляска по дупетата ? Тогава пак ли ги купи ?
Е, колко пъти вече ще ги "купува" ? 10,11,12,...15 пъти ? Колко ?
Ъмъ, че си нещастник с разпрана опорна точка !

06.07 2015 в 12:41

ГЛАСУВАШ ЗА КМЕТ НА бсп ЧАКА ТЕ ГЛАД ,МИЗЕРИЯ,дпс И ЦИГАНИ /ДОКАЗАН ФАКТ/ от 25 години