Партийците искат Корнелия Нинова за кмет на София

Партията избира сред 15 опонент на Фандъкова за вота

OFFNews 06 юли 2015 в 10:33 4489 17

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно, след като приключи окончателно процесът по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции. Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област, съобщиха от БСП. 

Най-често посочваните имена са на зам.-председателя на Корнелия Нинова, на председателя на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, на Георги Кадиев - депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, на социолога проф. Михаил Мирчев, на евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.  

"След завръщането ми от Москва ни предстоят срещи с всички номинирани за кандидати за кмет на София“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че по време на тези срещи ще се изяснят вижданията и концепциите на кандидатите за столицата. „Всеки един от номинираните има своите достойнства и богата биография. Идеален кандидат няма. Търсим най-подходящия и с делегатите на градската конференция ще преценим кой ще бъде той с оглед на целите и задачите, които си поставяме за София. Искаме да се представим достойно и да покажем, че БСП е научила уроците си“, каза още той.

Председателят на столичната организация на левицата припомни също, че приоритетите в програмата й за София ще бъдат пет - благоустройство, здравеопазване, образование и култура, общинска икономика, транспорт. "На тази основа ще построим и нашата предизборна кампания, както и посланията“, добави той. Паргов обясни, че основната линия, която до този момент се следва е „Другото лице на София". „Това е мотото в подготвителната част от нашата предизборна кампания. Въпреки че в София направиха много инвестиции, градът има нужда да изглежда по различен начин. Трябва да се изравни стандартът между централната градска част и периферията, без да сблъскваме гражданите. Това е задължително, ако София има претенции да бъде модерна европейска столица“, подчерта Паргов. По неговите думи концентрацията на ресурс и средства само в големите инфраструктурни проекти е за сметка на нерешени с години на пръв поглед малки проблеми. „А точно те са най-съществени и определят начина на живот на всеки гражданин. За нас в тази кампания именно гражданинът ще бъде на първо място", категоричен е Калоян Паргов. 

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Основният ангажимент на ръководството на Градския съвет на БСП в София до 25-и юли ще бъде организацията на форума. Паралелно с това предстои и провеждането на още три кръгли маси, които са част от поредицата тематични дебати, започнати от столичната организация на левицата от няколко месеца насам. Първата от оставащите публични кръгли маси е планирана за 8-и юли от 16,00 часа. Тя ще бъде с представители от културните среди и ще се проведе в столичния хотел "Анел". Следващата ще бъде на тема "Образование", а последната ще е за общинската икономика.

След провеждането на тези публични дискусии и на базата на обсъдените проблеми по темите на градската конференция ръководството на БСП-София ще приеме и предизборната платформа, с която ще се яви на предстоящия местен вот. 

Имената: 

1. Корнелия Нинова
2. Калоян Паргов
3. Георги Кадиев
4. проф. Михаил Мирчев
5. Илияна Йотова
6. проф. Иван Данов
7. Евгения Живкова
8. Жельо Бойчев
9. Костадин Паскалев
10. Янаки Стоилов
11. Борислав Цеков
12. Румен Гечев
13. Панайот Бончев
14. Таско Ерменков
15. доц. Иво Христов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!