Quantcast

Партиите и коалициите се регистрират до 9 април за евроизборите

OFFNews Последна промяна на 29 март 2014 в 12:48 1051 1

Партиите и коалициите се регистрират до 9 април за евроизборите

9 април е последният срок за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за Европейски парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия, цитирани от БГНЕС.

Инициативните комитети ще могат да се регистрират до 14 април, а до 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи. До тази дата те ще могат да поискат регистрацията им да бъде заличена, допълниха от ЦИК.

До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. На 25 април пък започва предизборната кампания.

Хората, които искат да гласуват на евроизборите по настоящ адрес, ако той е в различно населено място от постоянния им адрес, трябва да заявят желанието си до 10 май.

Хората с трайни увреждания трябва да подадат заявление за подвижна урна до 4 май до съответната община по постоянен адрес, като това може да стане и по електронен път.

ЦИК ще обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите не по-късно от три дни след изборния ден. До 30 май пък ще трябва да бъдат обявени имената на избраните членове на ЕП от България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2014 в 18:06

най страшното за една държава е демократичната система на управление,ако някой не вярва може сам бегло да прегледа историята на някой от държавите,период на демократично управление винаги се е харектеризирал с криза загуба на територии и граждански вълнения,никога велики държавници не са се раждали в изборните урни,например Бисмарк,Сталин,Чърчел,да някой може да спори за Чърчел но даже в България се дава право да гласуват и жени и мъже 1879 Конституция на България,а в Англия до тогава и после гласуват само 2000 лорда много по късно народа в Англия започва да гласува