Партията на военния министър осъди "медийното оклеветяване на Радан Кънев"

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2016 в 20:01 3485 7

Николай Ненчев

БЗНС, партията на министъра на отбраната Николай Ненчев, излезе с декларация, която "осъжда медийното оклеветяване на лидера на ДСБ Радан Кънев".

В случай че опитите за груба манипулация на общественото мнение продължат, заявяваме, че БЗНС ще сезира европейските институции в защита свободата на словото, предупреждава политическото ръководство на партията.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

БЗНС, като част от Реформаторски блок, категорично осъжда започналата активна разработка срещу един от лидерите на Реформаторски блок, г-н Радан Кънев, и застава зад правото му да отстоява принципите си.

БЗНС категорично се обявява против зачестилата и порочна практика на черен и вирусен PR, използван за ликвидиране на политически опоненти.

В съвременна България, която сред 180 държави е поставена на 106-то място по свобода на медиите, се прави масиран опит четвъртата власт да бъде поразена в същността си. Прави се опит да бъде превърната в оръжие за унижение и разчистване на сметки с политически противници – и това, чрез стратегическо и интензивно очерняне до постигане на неприемлив за обществото образ.

БЗНС смята, че демокрацията предполага политическите битки да се водят в публичното поле на идеите, а не като активни мероприятия, провеждани с механизмите на оклеветяваща пропаганда и контролирани от бивши агенти на ДС.

За БЗНС, в условия на демокрация, смисълът на медиите остава непроменен – да изобличават и контролират властта, следвайки истината и в името на обществения интерес.

БЗНС призовава противниците на Реформаторския блок да имат смелостта да излагат публично тезите си, а не да се крият зад медийни империи.

Призоваваме, също така, институциите и гражданското общество към активни действия за защита на независимостта и плурализма на медиите, защото концентрацията на собственост върху тях ги застрашава.

В случай че опитите за груба манипулация на общественото мнение продължат, заявяваме, че БЗНС ще сезира европейските институции в защита свободата на словото.

Политическо ръководство на БЗНС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 12:38

Брей колко много "земеделци" имало между реанимираните деформатори?!

22.01 2016 в 09:36

А иначе това:

"БЗНС, партията на министъра на отбраната Николай Ненчев, излезе с декларация,"

е вярно само в този вариант:

"Партията на министъра на отбраната Николай Ненчев, ЕДНА ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ БЗНС, излезе с декларация,"

в СМИСЪЛ, лично на мен ми е през крачола каква декларация е написала актрисата-пиарка на кабинета на перукан от негово име.
Потресен съм, че нито веднъж не е споменал "ХИБРИДНА ВОЙНА". Какъв пропуск!

22.01 2016 в 09:31

Мнението съдържащо

ПОСОЛ и КАМАК

УДАРИЛО ЧЕРВЕНАТА ЗОНАТА НА СУПЕРОДОБРЕНИЕТО С 67 плюса!
Това е мъзможно само във форум, в който има заглавия от сорта:

"КУЧИ СТУД"
"ЧЕТИРИМАТА РОДИТЕЛИ"...

21.01 2016 в 20:46

Перуката се е завряла в амбразурата на Рада Дълбоката:)))))

21.01 2016 в 20:46

Така е, Кънев има много неща, за които трябва да е критикуван, от фалшиви порнографски снимки няма никаква нужда.

По-лошото е, че тия около него не са за критика, а за затвор или разстрел.

21.01 2016 в 20:20

Да глиганските медии и посол като че ли удариха на камак...

21.01 2016 в 20:10

Много е жалко да гледаш инак не глупави хора как участват в подобно омерзително активно мероприятие само защото руското посолство нямало акъл за повече.