Партията на военния министър осъди "медийното оклеветяване на Радан Кънев"

OFFNews 21 януари 2016 в 20:01 3845 7

Николай Ненчев

БЗНС, партията на министъра на отбраната Николай Ненчев, излезе с декларация, която "осъжда медийното оклеветяване на лидера на ДСБ Радан Кънев".

В случай че опитите за груба манипулация на общественото мнение продължат, заявяваме, че БЗНС ще сезира европейските институции в защита свободата на словото, предупреждава политическото ръководство на партията.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

БЗНС, като част от Реформаторски блок, категорично осъжда започналата активна разработка срещу един от лидерите на Реформаторски блок, г-н Радан Кънев, и застава зад правото му да отстоява принципите си.

БЗНС категорично се обявява против зачестилата и порочна практика на черен и вирусен PR, използван за ликвидиране на политически опоненти.

В съвременна България, която сред 180 държави е поставена на 106-то място по свобода на медиите, се прави масиран опит четвъртата власт да бъде поразена в същността си. Прави се опит да бъде превърната в оръжие за унижение и разчистване на сметки с политически противници – и това, чрез стратегическо и интензивно очерняне до постигане на неприемлив за обществото образ.

БЗНС смята, че демокрацията предполага политическите битки да се водят в публичното поле на идеите, а не като активни мероприятия, провеждани с механизмите на оклеветяваща пропаганда и контролирани от бивши агенти на ДС.

За БЗНС, в условия на демокрация, смисълът на медиите остава непроменен – да изобличават и контролират властта, следвайки истината и в името на обществения интерес.

БЗНС призовава противниците на Реформаторския блок да имат смелостта да излагат публично тезите си, а не да се крият зад медийни империи.

Призоваваме, също така, институциите и гражданското общество към активни действия за защита на независимостта и плурализма на медиите, защото концентрацията на собственост върху тях ги застрашава.

В случай че опитите за груба манипулация на общественото мнение продължат, заявяваме, че БЗНС ще сезира европейските институции в защита свободата на словото.

Политическо ръководство на БЗНС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови