Quantcast

Партията на Кунева започва консултации за обща кандидатура на РБ за президент

OFFNews Последна промяна на 27 март 2016 в 18:55 2084 4

Националният съвет на "Движение България на гражданите" даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата.

Това е едно от решенията на Националния съвет на ДБГ, който се провежда през уикенда в Банско.

ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.

Органът възложи изготвянето на проект за начина за провеждане на Националното събрание на ДБГ, както и концепция за развитие на устава, които да бъдат предложени на Националния съвет на следващото му заседание, тъй като по устав през 2016 година ДБГ трябва да проведе свое редовно Национално събрание.

В изказването си пред Съвета вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма.

Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват, каза още Кунева.

По отношение бъдещето на Реформаторския блок тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока.

Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави, но не може да ангажира РБ през присъствие и блокиране на решения. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата, заяви още тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 08:13

Основните виновници за разпада на РБ са Кунева, Вълчев и Лукарски. Вече няма РБ, никой не им вярва. А ДСБ дозакопаха последните надежди за достоен десен проект с жалката си конфенеция.

27.03 2016 в 22:19

Аз се хващам на бас, че Кунева ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент, след като я номинират огризките от РБ.

27.03 2016 в 22:12

Червената Кунка и нейният кумчо Вълчо направиха всичко по силите си да съсипят екипността в работата на Реформаторския блок именно с артикулиране в медиите на несъгласувани с останалите реформаторски партии "ДБГ инициативи" ! Не само че саботираха всички решения за конструиране на РБ като единна партия, ами постоянно акцентират върху "решения на собствената им партия", като например лансиране на познати от миналото креатури ала' Соломон Паси ! Мисля, че е време да свалят абреатурата "РБ" от казионния си ревер !

27.03 2016 в 21:17

Важното е да прецакаме Кунева.
доде видовден