''Парламентът трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки съпротивата''

OFFNews 12 септември 2021 в 16:43 1854 3

Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки цялата съпротива. Този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание.

Това написа председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов във Фейсбук. Думите му са по повод отказа на председателят на Народното събрание Ива Митева да насрочи извънредно парламентарно заседание

"В петък събрахме подписи за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник. Целта е да гарантираме, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на народното събрание. Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза", добавя Иванов.

Той призовава Митева да свика заседание утре или най-късно във вторник сутринта. "Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение", пише още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

12.09 2021 в 23:32

И с дружествените си архитекти, които ви плащат, та утре вие да им дадете.
Скромни пари - мизерни идеи. Мизерно човече.

23293

3

Стефан

12.09 2021 в 23:28

Бе боже, колко процента от населението са защитени свидетели, та това да интересува електората?
Колко процента от населението е подсъдно? Колко от тях са грижа чак на Главния прокурор?

Бившият ви купон се е разтурил, някви там баровци сте се изпокарали - вървете се оправяйте в мазето на биат. Що губите живота на народа с пиянските си разправии?