ДБ събра 58 подписa за извънредно заседание на парламента в понеделник

OFFNews 11 септември 2021 в 02:40 9319 3

“Демократична България” настоява да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание в понеделник - 13 септември, за да бъде разгледан на второ четене проектът за промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

Формацията събра необходимите подписи, за да поиска председателят на Народното събрание Ива Митева да насрочи извънредното заседание.

Първоначално обаче не достигаше един подпис и председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов се обърна към народните представители от трибуната:

“Напът сме да приключим с бюджетната процедура, което е чудесно, но това вероятно ще качи шансовете парламентът да бъде разпуснат бързо. А имаме недовършена работа. Конкретно, можем да разгледаме на второ четене закона за Бюрото за защита на свидетели. Затова ние сме събрали, благодаря на колегите от “Изправи се БГ. Ние идваме” и от “Демократична България”, 47 подписа. Трябва ни още един, за да предизвикаме извънредно заседание на парламента в понеделник, да разгледаме този законопроект, да свършим още едно нещо, което е важно. Търси се един депутат, ще ви бъдем благодарни."

След призива му под искането се подписаха депутати от “Има такъв народ” и то е внесено в деловодството на Народното събрание с общо 58 подписа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови